VViP

Tuesday, March 31, 2009

Rokok & Surah Yassin

video

ini iklan rokok kat indonesia... lau kat malaysia wat iklan camni jd camne ek???? hehehe

TAG 6- 6TH PHOTO

TAG GAMBAR FROM INA HASHIM



>Go to your photos folder in your computer.
>Go to the 6th folder of photos.
>Go to the 6th picture in that folder.
>Put the picture on your blog and a description of it.
>Invite six friends to join the challenge.
>Link them in your blog and let them know they have been challenged!





<<>>> Gambar ni ker... time ni Adwan tgh demam... so tgh nak start enjin nangis bila mama dia angkat buntut nak g toilet... dia pandang kat abah dia time ni mintak di angkat sbb tak mo baring....

<<>> so ku tag lak pada....

hati ema

acuazadamia

ajuesuejie

amyatie aka thu

hayati aka tha

mummy ila

AWARD LAGIKKK...


So many thanks to umi sufira 4 this lovely award... and thanks again because you love my blog.......
Ku nak bagi lak award ni kat,,,
amyatie,hayati aka tha, mummy ila, charming liz, mama-miya,ema@red,acuazadamia,ajuesuejie,tie,umi sufira n sume yg telah singgah n rajin menyinggah melepak kat blog ku ini.....

Monday, March 30, 2009

BABY SUSU SOYA...

Gebu kan kan kan... terlebih gebu dari mama dia.. terlebih putih dari abah dia... ini lah penangan susu soya....


al kisahnya... aku ni sblm peknen suka minum susu low fat... tp ntah nape tah lepas kompem peknen trus tak leh telan.... lau susu anmum tuh aku akan amik yg perisa coklat tuh... lau yg plain alamat kuar balik la dgn segala isi perutku gak...


so keputusannya... aku leh minum susu soya je... dan aku plak mmg suka minum soya time peknen.. ada org kata tak elok sgt sebb kulit bb akan jadi putih melepak>>> cam anak bujang aku ni<<<>

oleh sebb itu jugak la walau pun anak bujang ku ini pakai pakaian baby boy n pakai topi yg sah2 tulis boy pung orang tanya perempuan ek... adesss...

TERBARU DARI ADWAN




<< abah ajar la merempit superman style...ooo camni yea...




camni ek?? betul dak??? okeh... jommmmm>>>>






<< eh..eh... orang nak blaja merempit ni dukung laks..






owh nak amik gambo... okeh... cheeesseeee.... autograf nak tak??? >>>>>>>>>


Tuesday, March 24, 2009

Award

--------------------------------------------------------
The rules:
*Place the award logo on your blog.
*Nominate 10 other blogs which show “Attitude and/or Gratitude”
*Link to the nominees on your blog post.
*Comment on their blog that you have nominated them.
*Share the love and link to the person who nominated you.
--------------------------------------------------------
Bagiku yg telah terperangkap dalam dunia berblogel ni... mmg amat seronot sekali mendapat award ini... Tq kepada me-czar yg sudi memberikan award ini kepadaku... ini adalah award kedua ku terima... award pertama dari sapa tah ku tak hengat... al maklumla kan, ku ni tak ramai yang nak beri award ekekekek......namun dengan award2 yg baru dua ku dpt ini... ku amat berterima kasih n ini membuatkan ku lebih semangat untuk berblogel lg...hehehe

so, award ini ku nak kongsi dan awardkan kepada rakan2 blogel saya yg sentiasa sudi mendengar celoteh n yg sudi menyinggah, melepak, berbaring kat blog ku yg tak seberapa...terima kasih segalanya kerana sudi menjadi kawan walau hanya dalam alam maya, insya'allah kita akan bersua jika di izinkan Dia yg maha Esa...Amin...

Penerima anugerah seterusnya adalahh....(drum rollll)...
sesape la yg singgah, baring n lepak kat blogku ini... silala ek....

Thursday, March 19, 2009

Waris Jari Hantu

MyHeritage: Look-alike Meter - Roots - Family history

Wajah Ketenangan Hamba

Setenang Awan Di Angkasa... Tidak Dapat Tenangkan Hatiku...



Namun...






Hanya Wajah Ini Sahaja Dapat Tenangkan Jiwa Lara...





Susah Sengsara...








Penat Derita....



Wajah Kesayangan Hamba.....


Tuesday, March 17, 2009

TAG - My Other Half

Rules:
Here’s a chance to see how well you really know your husband/boyfriend/lover.Cut, paste and fill in the answers, then shoot, you know what to do. The real challenge is to send it to your husband/boyfriend/lover to see how right you really are.

*1. He’s sitting in front of the TV, what is on the screen?
Cartoon

*2. You’re out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?
Thousand Island???

*3. What’s one food he doesn’t like?
Boiled Egg

*4. You go out to eat and have a drink. What does he order?
Kopi/Tongkat Ali

*5. Where did he go to high school?
Sekolah Menengah Clifford, Kuala Kangsar

*6. What size shoes does he wear?
8

*7. If he was to collect anything, what would it be?
Robot

*8. What is his favorite type of sandwich?
Cheese

*9. What would this person eat every day if he could?
Kuaci Cap Rama-Rama

*10. What is his favorite cereal?
Hmmm...non...

*11. What would he never wear?
Gold/Silk

*12. What is his favorite sports team?
Manchester United

*13. Who did he vote for?
Hmmmmm.... Lom daftar pung...

*14. Who is his best friend?
Syam Boye.....

*15. What is something you do that he wishes you wouldn’t do?
Be too 'boros' .... hehehe

*16. What is his heritage?
Malay + Chinese?

17. What is his favourite colour?
Blue??

*18. What is his habit?
Ooopsy...

*19. What is he proud of?
His Son - Adwan

*20. Lastly, do you think he will read this?
Maybe he will...

p/s : Pun sama...nak tag my lovely followers jugak....sila..sila...

Monday, March 16, 2009

Aksi Adwan...




hehehe seronot anakku itu main air... abes la basah dapur ku sbb dia mandi tuh lam sinki... ade video tapi tak leh nak donlod lagikkk nanti la ku hapdet kan video tuh... ekekek sensor skit...jgn mare...





heheeh gambo ni lak malam td ku amik... tgh ku lipat baju n tudung2 ku... si anak manja ku ituh amik n mamam tudungku itu... ape lagi ku amik n pakaikan... heheh comey tak ekekek...




TAG - FIVE

5 things found in my bag:

-Purse
-Card Reader
-Ballpen
-Hacks
-Kunyit...(heheh nak wat tempek kat idung adwan..amik kat dapur opis)

5 things found in my wallet

-MYkad aku
-MyKid Adwan
-Kad Nikah

-Duit
-MC (tak bagi lagik???)

5 favourite things in my room

-Katil
-Kipas (lau tak de ni panas laaa)
-Me wardrobe (simpan baju2 aku yg tah hape2)
-Dressing Table
-Fitball

5 things I've always wanted to do

-Duk umah saja, tp duit masyukkkkk
-Lepak2 jer... (heheh)
-Nak belajar menjahit baju melayu (lepas jahit baju anak n laki cukup la)

-Nak jaga Adwan sendiri tanpa antar nursery or bbsit..tp nak keja...
-Up date fail yg dah bertimbun....(malas nyer...)

5 things I'm currently into

-Pembantu Peribadi Pengarah Budaya
-Chatting/Blogging/Foruming
-Ibu menyusu yg bekerjaya

-On diet....yeker???
-Ngemas barang nak pindah umah...


5 people to tag

-Sha_is (haaa akak ckp tak kena tag kan... amik ler ye)
-ema@red
-ina hasyim
-annasue jie
-mamabb

Friday, March 13, 2009

TAG - FOUR

FOUR NAMES THAT FRIENDS CALL YOU:
-Halinda
-Linda
-Lin
-Highlander - ni masa sekolah2 hihi (kene perli laaa)

FOUR MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE:
-Hari Pernikahanku- 15/12/2007
-Hari aku dilahirkan - 23/06/1981 (hadiah ye)
-Hari hubby dilahirkan - 11/02/1981
-Hari aku melahirkan Adwan - 26/09/2008

FOUR THINGS YOU’VE DONE IN THE LAST 30 MINUTES:
-My Boss Room
-Fax urgent letter
-Typing
-Blogging

FOUR WAYS TO BE HAPPY:
-Bermain ngan dak Adwan
-Makan angin ngan hubby n Adwan
-Makan
-Tido

FOUR PEOPLE YOU MISS FROM YOUR PAST:
-Zaman persekolahan (time sekolah menengah)
-Time peknen (sbb time ni sume org cam amik berat je, nak ape sume dpt)
-Arwah datuk (sebelah mak)
-Geng time sekolah menengah ( manelah depa la ni??)

FOUR GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE:
-Kereta idaman ku>> Grand Lavina
-Set barang kemas serba satu..... best tuh...
-Cam amyatie gak>>> cek kosong (akan ku letak kosong byk kt blkg no 1
-Percutian ke semua pulau di malaysia secara percuma (transport, makan, minum, menginap)

FOUR OF YOUR FAVORITE HOBBIES:
-Blogging
-Perabih duit
-Makan, makan, makan
-Bercuti

FOUR PLACES YOU WANT TO GO FOR VACATION:
-Mekah
-Pulau-pulau yg best
-Disney Land gak...
-Bulan (hmmm buleh ??)

FOUR FAVORITE DRINKS:
-Ayaq soya
-Teh Ais
-Ayaq coklat
-Ayaq Sirap pun sedap pe...

FOUR THINGS ALWAYS FOUND IN YOUR BAG:
-Purse
-Handphone
-Kunci Umah
-Bedak miyami, celak, lipstik >> yg utama time malas mekap ler..

FOUR FAVORITE COLORS:
-Pink
-Merah
-Purple
-Kaler2 pastel

TOP FOUR HANGOUTS:
-KOMTAR
-Prangin Mall
-Umah Mak Haku
-Pasar Malam???

TOP FOUR U LOVE SO MUCH:
-Mak
-Keluarga ku laaa
-Duit ku >> penat cari wooo
-Nyawa ku n nyawa mereka yg kucayang...

TOP FOUR “THINGS” SPECIAL TO YOU:
-HP cabuk ku..
-Motorsikal lakiku..
-Pressure Cooker ku..
-Rantai nikah aku...

TOP FOUR WHO YOU THINK WILL ANSWER THIS SURVEY:
-yan > madah srikandi
-ema@red
-ina hasyim
-annasue jie

TOP FOUR REASONS WHY YOU ANSWERED THIS SURVEY:
-aku boring
-kene tag ngan si amyatie tuh
-boss aku tak bagi kerja
-senang nak jawab...heheh

KARI KEPALA IKAN........


hmmm kepala ikan ni salah satu menu dinner masa program jabatan....


cedap woooo.... heheheh....


so aku nak bg kepala ikan ni kat puan SAIDATUL AKMA ESTAURINA....

dia suka makan kari kepala ikan... so amik la ye amyatie....


heheheheheh

Thursday, March 12, 2009

TAG - Pregnancy

1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
Yup, actually nak bunting pelamin tp tak de rezeki... lps sebulan kawen dpt tau peknen... time tu period mmg dh lari mencicit tp wat check sendiri blur... bila dh jelas 2 line g wat upt kat 001.... +ve slightly.....kira sah la peknen tuh...

2.WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?
Nur Safiya Batrisya


3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
Huish! apelagi syiok la... trus tpun hubby sbb time tuh hubby keja...


4. HOW OLD WERE YOU?
28 years old this year

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
Selftest sbb period lari 2 minggu...

6. WHO DID YOU TELL FIRST?
Me hubby...


7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
Hmmm memula nak surprise sbb tak kesah boy or gurl....then, bila nak g scan hubby excited nak tau gender...

8. DUE DATE?
08/10/2008

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
First 4-8 weeks....

10. WHAT DID YOU CRAVE?
Yg biasa2 jer...


11. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?
GARLIC.... sume tentang bawang putih... sebut bawang putih pun leh nak muntah n penin....


12. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD’S SEX?
Lovely Little Boy...

13. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX ?
Nop... mmg nak bb sulung boy...

14. HOW MANY KG DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
15 kg

15. DID YOU HAVE A BABY SHOWER?
Yup... Melenggang peyot... mak ku yang buat...kelapa digolek2 atas perut nak tgk kedudukan bb n jantina.. hehehe


16. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
Diebetis during the 36++ weeks...


17. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
HPP : Hospital Pulau Pinang

18. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
7 hours 10 minutes

19. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
My husband,My Mom & My Dad

20.WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
1)Me Hubby

2)Me Mom
3)2 Doctor+Paed
4)2 Midwives

21. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
Natural


22. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
Yup, gas mabuk tuh...hehehe


23. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
3.1 kg

24. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?
Gender: Boy
DOB: 26/09/2008
TOB: 0410 HRS
Mode Of Delivery: Natural

Birth Weight: 3.1kg
Birth Length: 50cm
Head Circumference: 33cm
Blood Group: O RH: +ve
G6PD: Normal
TSH: 2.6

25. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
Muhammad Salihin Adwan Bin Saifuddin

26. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
5 months 2 weeks old

27. WOULD YOU DO IT AGAIN?
Yezzzz insya'allah... nak kak ngah lau leh... heheh

28. WHO YOU WANT TO TAG?


ema@red

annasue

haslinda

ina hashim

ummiaqeef

acuazadamia



Jiwaku Kacau...

Jiwa kacau....

nape????

hmmmmmm....

pertama....
anakku salihin adwan selsema tak habis2... hingus pekat... srooot srooot je bunyi...
time tido, time nenen, time main.....

kedua....

anakku salihin adwan dh start batuk pagi ni....
perkara yg amat aku risaukan tiba gak...
batuk n selsema....
harap2 dia tak demam la pulak....
kesian anakku salihin adwan tuh....

ketiga....
umah sewa baru.....
tadi aku dh byq deposit n amik kunci umah...
so sabtu nie leh la aku g cuci2 ape yg patut...
kemas2 ape yg patut...
igt ok la nak wat skit2 sabtu n ahad ni....
tp hmmmmmm....

keempat....
kerja hari ahad....
aku terlibat ngan program jabatan ahad nie...
mmg la best sbb masyuk OT....
tp hmmmmm....
tersangkut la plan aku nak kemas2 umah baru tuh....

kelima....
adik iparku nak dtg umah....
sabtu nak kemas n cuci umah bru skit2....camne?
hari ahad aku kene kerja.....camne?
anakku salihin adwan lak batuk n selsema.... camne?

itu di antara perkara yg membuat jiwaku kacau 2,3 hari ni....

adesssssss.......

biar luaran ku cam tak de apa2... jiwaku tetap kacau, hanya ku yang tahu...



Wednesday, March 11, 2009

Anakku Demam Selsema.... huhuhuwaaaaa....


hari jumaat ritu adwan cucuk 5bulan... kalau tak hari jumaat minggu sebelumnya... tp dia selsema n bila check suhu bdn 37.8... demam... tak jadi cucuk... doc bg tempoh seminggu dtg balik... so jumaat lps la cucuk... mlm tuh nak balik kuala kangsar, naik ketapi lagik... siang lps ne cucuk tu okeh, skali malam dia start panas badan. ketapi lak lambat 1 1/2 jam.... sib baik dia tak meragam... ( baik anak Mama itu)...

hari sabtu suhu badan dia panas... tp ku tak risau sbb walau dia dmm tp still aktif... so ku fikir tak perlu la bw g klinik just bg ubat demam yg doc bekalkan... sok pagi ahad dah ok demamnya.... alhamdulillah...

tp kusangka panas sampai ke petang, rupanya dia demam balik pg isnin... sib baik cuti.... cian dia.. dh demam selsema lak... skrg demam dh ok, tp selsema lagi... hingus dia pekat sgt, sian dia nak bernafas... nape ek anakku kerap sgt selsema? risau laaa....

dh beberapa malam sejak dia selsema balik asik terkejut jer.... cian dia tak leh nak tido... ku pun tak lena tido...


wahai cayang mama... cepatlah sembuh.....



Thursday, March 5, 2009

Wednesday, March 4, 2009

PINDAH UMAH....

hmmmm berakhir juga pencarianku selama sebulan ni.. dh dekat2 sebulan ku mencari umah sewa, ke hulu ke hilir... tanya org ni tanya org tuh... akhirnya berhasil gak usaha ku... dpt dkt dpn opis ku saja.... Alhamdullillah.... senang aku nak berulang alik ke tempat kerja. lps dh settle sume urusan pindah memindah, angkut mengangkut ni aku nak cari lak taska or pengasuh yg dekat ngn umah ni.. so senang la lau ada apa2 hal n senang untuk aku jenguk2 nanti...leh la hubby ku wat OT untuk tambah income famili... hehehe... lega... tak sabar lak rasa nak masuk umah baru... semoga rumah baru ni serasi la... insya'allah...

tujuan utama ku nak berpindah ni pun sbb anakku si Adwan bulat tu gak... umah skrg jauh ngn opis n hubby terpaksa berulang alik hantar kami...dia pun tak leh nak wat OT sbb mmg kami kejar masa.. nak pulak skrg ni musim ujan, pagi ujan, ptg ujan... cian kat Adwan... hari Khamis minggu lepas dh berhujan lencun dia... lebat sgt... soknya demam anakku itu... cian.....so dh nak pindah ni..syukur sgt....
Alhamdulillah...........

MPV BARU

Honda telah membuat satu kejutan dengan mengeluarkan sebuah MPV yang rendah harganya dalam keadaan kegawatan ekonomi dunia sekarang.tahniah pada Honda .......MPV yang dinamakan Supernova
ini dijangka menjadi pesaing hangat buat Proton kerana harga jualan yang
jauh lebih murah iaitu hanya RM 56,000 dengan jumlah muatan seramai
12 orang atau lebih….........

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>
>
>
>
>
>