VViP

Tuesday, April 28, 2009

Lebai Seksi...(18SX)

ish mama ni asik nak amik gambo caye je... dh la seksi ni.. pakai lebai lak baju tak lak mama bagi pakai...
ish tgk tu, tak abis2 nak snap.. silau la flash tu mama...kilat2 pipi gebu encem bulat cam pau caye ni...

ish... udah le tuh mama ku sayang ucuk acam oiii...



Monday, April 27, 2009

7 Bulan...yeayyyy...

Salam auntie n kawan2 sume... semalam caye cukup 7 bulan tau... Ni gambar time caye, mama n abah naik feri g seberang... saje kitorang jln2...
Sempena cukup 7 bulan ni, abah n mama cakap caye makin nakal..pastu caye kuat membebel dh sekarang..kata mama n abah la... tp caye rasa caye baik je... caye gud boy...
sekarang caye kalau naik moto caye nak duk depan lam bakul je..tp mama tak kasi.. mama cakap caye kecik lagik..tp auntie n kwn2 tgk caye dh besar kan kan kan.. hihihihi

Adei..Sempitnyaaa....(18SX)

Haiii sume...jom kita berenang..tp sorang2 ye..kolam caye ni sempit n kecik je, tak leh nak masuk ramai2...Mama ni len kali beli la yang besar skit....


Lihat la aksi caye ni...pusing2 keliling....hihi byk buih hihihi....


Ptuuiiiiii...ish buih masuk mulut lak..hmmm cedap gak buih ni...Mama, nak buih lagikkk...hihihihii..

Thursday, April 23, 2009

Tok Bomoh Cilik...

video

hihih.... kepada auntie2 yg sakit ke ne sampuk antu setan ker... mari2 jgn segan jgn malu mari cini Adwan sembur2 liur basi gerenti baik....hehehehe

p/s: hobi Adwan sekarang di masa lapangnya.....

Award....

wah seronok pepagi lagi ku dh dpt award dr akak adek..... tq very much...
so ku nak anugerahkan jua pada
amyatie
hayatie hashim
jiey_mien
alizareesya
mama_aqil
charming liz
ila
mama_dhea
ina hashim
sape lagi ek???
kepada semua yg menjengah ke blog ku ini selalu laa...sila amik award anda yaaaa....





Wednesday, April 22, 2009

Nak Demam???

Adesss dari semalam lg kepala ni duk pusing penin lalat.. igt balik semalam leh la ilang penin kepala ni. Mintak tulun hubby picit kepala n tengkuk, sapu balm tido awal...sib baik Adwan tak merengek sgt...Tq cayang mama...pg ni bgn penin lagi, takkan....heheheh
Tekak lak terasa perit je dr pg... smlm sejuk sgt mmg pikir nak demam kus kus dh.. pg ok cuma pale je penin...harap2 tak la ku demam...cian Adwan nanti....

KE PEJABAT DENGAN LEGGING PELANGI....TP HARI HUJAN DAAA...


Semalam hujan lebat dari kul 3pagi... Motorsikal Cagiva abah Adwan lak tak de bumbung bak kata auntie THU.. jadi Adwan ikut mama g opis lagi la semalam... Adwan pakai legging pelangi petang tp hari ujan seharian, tak muncul2 la sang pelangi itu....


Mari Belajar....

Sila lihat gelagat Adwan ye..perhatikan kaki dia ye kengkawan... sungguh pandai tau....hehehe

video

p/s: sila abaikan jejaka tak berbaju berseluar pendek di belakang ye...

Tuesday, April 21, 2009

Mandi Manda di Pagi Minggu...

video

Di pagi hari minggu yg indah.. abah n mama membawa ku bermain air kolam di taman belia...sejukkk woooo... kakak putri n kakak intan pun turut serta... kami mandi manda sehingga kecut jari jemari...ku seronok sekali..mama ajak balik tp ku tak mo....heheheh

lihat la aksi rendaman ku ini...(walau sebenarnya duduk atas pelampung)...

VOTE FOR ME....

Haii auntie2 sume...vote la untuk saya yg cute nie...sila vote saya di sini http://damiaqish.blogspot.com/2009/04/vote-for-them-baby-cute-contest.html ye...

hanya perlu copy n paste je >> bb_boy's_21_5bintang <<<>

tq..jasamu dikenang...

Monday, April 20, 2009

Sejukkkkk....

haiii... ini sesi renang pertama adwan...pelampung ni lak mama beli dari auntie amyatie cun.. selesa woo duk lam pelampung ni...


huh... abah ni..jgn la kaco adwan nak terapung ni.. dh la sejuk sgt... tp sejuk pun sejuk la..sonot wooo men air...ish mama ni lak asik nak amik gamba je...dh la jgn kaco laaaa...

Thursday, April 16, 2009

Monolog...


Kerinduan di jiwa tidak dpt digambarkan melalui kata2... wajah2 ini lah buat kerinduan itu bertambah kuat.......




TIDUR DALAM IMANNN...


hehehehe... mama ni... Adwan nak tido la mama kaco je... Adwan tido lu la mama...
ku tidoo dalam iman............

Wednesday, April 15, 2009

BABY CUTE CONTEST

SALIHIN ADWAN LAYAK MENJADI PEMENANG kerana.....
dia seorang anak yg manja dan periang. Menjadi penawar duka mama n abah dia. Murah dengan senyuman yg amat menawan. Malah seorang yang amat peramah bagi bayi usia nya....

YANG MENARIK TENTANG SALIHIN ADWAN ialah....
seorang bayi yg disukai ramai terutama aweks cun. Setiap kali ada aweks or amoi berjalan dekat or duduk dekat, pasti di tegur or yg mama cakap dia ngorat... ekeke... dan setiap kali di tegur oleh Adwan pasti aweks2 n amoi2 akan minta kebenaran untuk mendukung...

Monday, April 13, 2009

Taraaaa....Selesa, sungguh selesa...

Okeh... Puan2... harini Adwan nak review ttg CD yg mama baru beli....
sungguh selesa..penyerapan yg bagus,kaler cung,kemas sesuai ngan muntot comeyku.. lihat sahaja aksi ku dibawah ini..selesa untuk melakukan semua aktiviti lasak ku...




Ini aksi kuak lentang ku yg begitu selesa n seronok sekali...








Nak lipat, gulung karpet mama selesa...













Nak bentang balik karpet mama pun selesa...






Nak bergerak ke dapur untuk tolong mama masak pun selesa, lancar jeee....



Kesimpulannya... memang selesa n semua pekerjaan yg nak ku jalankan lancar sekali.. no leaking, no bulky..sooo smooth n comfortable... heheheh

Friday, April 10, 2009

A..B..C....

Ni gambo Adwan tgk buku ABC yg ade gambar tu... Abah dia tunjukkan...
Lau time kami tunjuk kat dia, suka sgt dia.. siap goyang2 kaki lagi.. cam paham2...

p/s: sila abaikan gambar org seksi di belakang yeee....

Thursday, April 9, 2009

Penin....


Hmmm mana nak pilih nie....
Biru lembut je kan kaler dia mama..
Merah ni cantik... garang gitu...
Hijau ni pung cung gaks... ish penin la nak pilih...
Mama... Adwan pilih sume laaa... penin nak pilih sume cantik... Adwan cukeee....
TQ Mama...Muuaaahhh I Love You...





CD Yeay!!


Wah2 hari ni ku xcited gila babun... CD ku yg THU aka AMYATIE cun vogeh baru ku terima... cantiks2 CD tu... ku suka... kaler2 dia memang cun... so ku haplod kat cni.. Nanti ku dh basuh ku akan amik gambo Adwan manja pakai ngan legging pelangi petang...


Anak Dara Comey..

Kali ni aku nak perkenalkan adik2 ku yang kecik molek comey lotey yang ala2 model hollywood.


Yang ini si kakak nama dia Ainur Haslin Fitrah.. kami panggil putri buluh betung..







Yang ni plak si adik nama dia Ainur Farrah Elisya... kami panggil dia Intan payung..







haha yg ni time ku ada program di opis.. dorg pakai kostum teater belalang kenit...
itu la perkenalan pertama ttg adik2 nakal comey lotey ku....






Wednesday, April 8, 2009

PhotoFunia

Ku bukan nak jwb tag... tp ku saja nak tayang gambo ni. Ku edit dr Photofunia laa.. hehehe jgn mara ye sesape yg nge-Tag ku... ku malas nak menjawab...

Ku suka gambar ni sbb Adwan nampak comey sgt...hehehe.. time ni kat opis ku.. dia tgh ckp telefon ngan Abahnya.... macam paham2 je kan... hehehe...


Pelampung ku....

Memperkenalkan pelampung baru ku yg mama beli dari auntie THU...
Pelampung ni best tau..2 layer.. kempis peyot abahku meniup.. ekekeke
tgk... ku duduk dgn selesa sekali walaupun bukan di dalam air...
hmmmm mama bila nak bawa Adwan g pool ni.. nak test pelampung ni terapung ke tanggelam....hiiii....
p/s: sila abaikan kaki dibelakang ye... kaki somiku itew...



Tuesday, April 7, 2009

ZROOOOMMMMM

heheh jom la kita jenjalan round2 island.. harini Adwan drive tau.. auntie2 yg nak ikut jom duk belakang.. jgn lupa pakai tali pinggang keledar tau, nanti kene saman bayar sendiri ye, Adwan tak leh nak tolong bayar sbb Adwan bawah 18thn lagikk... jom cepat, sapa lambat kene tinggal...
adusss auntie2 sume, jalan jem laks.. ish ujan lak tu... sabar yee....

eh2 merah lak lampu ni.. lambat tul la...
okeh jom kita teruskan perjalanan... tengok kiri...masukkkkk.... zroommm zrooommmm....

Thursday, April 2, 2009

Adwan Di Pejabat...


harini ku ikut mama g opis.... byk keja nie... chattinggg...blogingg..hehe jap ada meeting...



hmmm ku lam bilik meeting ni..tuggu staff len tak mai lagiii... main la sat...

huuuarrghhh lambat lak abis meeting nie... tido lg besttt.... zzzzzzzzZZZZ........


p/s: legging baru yg mama aku beli kat aumtie amyatie aka thu...baru try sepasang, sepasang lagi nanti ku try laks... best... comel je kan ku pakai... heheheh