VViP

Friday, June 26, 2009

9 Month Old Today....

Hai sume... harini saye cukup 9 bulan tau... Rini gak saye ikut mama di opis....hehehehe
Tgk la ni, mama letak saya lam kotak...ish2 mama saye ni....

Tapikan cam best lak duk lam kotak ni... leh men2....


Thursday, June 25, 2009

WWF - Adwan vs Katak Gergasi

hehehe wrestling ngan Katak Gergasi ucuk liur basi pak ngah Epoi.... abis ne smackdown caye... adesssss.....

Wednesday, June 24, 2009

On Father's Day.....


Not much can we do... because.... huhuuu my dear dear Salihin Adwan had fever.... huhuhuuuu We just stay at home n celebrate... Mama cooked Ayam Kicap Special for dear Abah...

See... eventhough he is not well..still can smile..still can play... still bully Mama.... huhuhuuu My Son....


Friday, June 19, 2009

Cara-Cara Kitar Semula Komik Abah...

video

Camni la cara2 nak mengitar semula Komik Kreko kepunyaan Abah... Geng2 di luar sana lau nak buat tiru la cam saya ye.....

Thursday, June 18, 2009

TAG LAGI.....

TAG KEWANGAN

1) Pada umur berapakah anda menerima gaji pertama & pekerjaan anda?
Umur 22thn - Keje supermarket.. time ni lom dpt keja lps study UiTM.. Time skolah ayah tak kasi ku kerja....huhuuu...

2) Berapakah jumlah wang simpanan anda sekarang?
Besarkan jwpn anda.
A. kurang 5ribu
B. Lebih 5ribu(heheh dengan hubby laa)
C. Blm ada simpanan


3) Apakah aset pertama yg anda beli atas nama anda dan umur anda ketika itu?
Hmmmmmm..... ada ke??? hehehehehe.... Motorsikal.... 23thn...


5) Adakah anda pemegang credit card utama dan brp jenis credit card anda miliki?
NO / Just One Suplementary Card

6) Adakah anda menyumbang dlm perbelanjaan seisi keluarga, nyatakan?
Ya - duit taska, Court Mammorth, motorsikal, installment barang letrik....hmmm...

7) Pernahkan anda terfikir utk membuat kerja sambilan?
Yes... bisnes gerai makan...partime ujung minggu...

8) Sekiranya anda perlu menyediakan sejumlah wang yg banyak utk rawatan hospital adakah anda bersedia?
Ya, hubby dh bayor untuk Maybank Etiqa Takaful ngan Adwan skalik...Just use the MediJaring..

9) Adakah anda mempunyai wang persaraan? cth: KWSP atau retirement plan etc.
Ya - KWSP, Insurance, sok2 dh kompem ku amik pencen laks... ahaks... terjamin masa depan ...

10) Adakah anda selesa dgn pendapatan seisi keluarga anda sekarang?
Alhamdulillah, lepas makan, minum, pakai, bayor utang, sopping, simpan.....

11) Tag ini sangat sesuai utk mengetahui status kewangan 5 sahabat berikut: -
zyan - Madah Srikandi
ema@red
seharum kayu manis
jiey mien
stylobubbles

Lebai Encem...

Hehehehe... Encem tak caye....
Hehehe Sopping.....




Wednesday, June 17, 2009

Mandi Manda... Bestt.... Yeehaaaa...

video

Lihat lah betapa bahagianya anakku itu bermain air bersama Abahnya.... hehehehe....

Monday, June 15, 2009

Gambar Adwan Lagik...

Ini diantara gambar2 caye ye... Mama ni skrg tak abis2 nak amik gambar caye je.... hmmmm....
Gambar ni amik semalam kat Taman Belia mandi manda ngan mama n abah n mak tok n kak pu3 n kak intan n acik n pak cik....hehehe


Ni gamba caye ngan abah n mama je... kami duk bawah air pancut... cejukkkk....


Ni mak tok pakaikan caye ngan tudung... ish malu laaa caye boy la bkn girl...

Haaa ni baru la betul... pakai congkok kan kan kan ... encem takkk???

Ni ngan granpa Kuale... hehehe

Ni lak atas feri pulau pinang...

Yo yo yo.... whazzuppp mannnn... hehehe...

Alamak... moto ni tak jalan lak... baru je Mama beli td...hmmmm...

Hmmmm katne la rosak nie...
Jap nak buka sit ni.... Ish tak leh buka lak....
AArrrrrgghhhh tensen tul laaa tak leh gak nak buka tgk kat ne rosak...

Heheheheheh.... abahhhhh... meh la tolong Wan... ni ade date ni dh lambat niiii....

Yang pegang caye ni acik endi caye yg pemalu....

Atas Feri Penang lagikkk.... eh abah... ade ikan jaws....

Ngantukkk nyeeeee........ k la sume...caye nak tido laaa....nyot nyot....

Friday, June 12, 2009

Funny Babies...

Hehehe tomey kan kan kan....

Gigi Oh Gigi

Haaa nampak takkk????? Heheh....sape tak nampak sat g balik jatuh terduduk.... Ini la gigi caye nan sebatang... Tumbuh sebatang di gusi bawah... Cukup caye 8 bulan ritu baru dia kuar... heheheh sekarang ni pung tgh duk gatal2 gusi nak tumbuh lagikk... Sejak ada gigi ni, yang paling caye suke gigit jari abah... ekekeke........

Tuesday, June 9, 2009

CONTEST AKSI MENARIK KETIKA ANAK TIDO...

Tadaaaaaa... contest lagikkk... skrg Mama dah gila masuk contest... heheheh... kali ni lak Mama interframe kan Adwan lam contest anjuran Mama_Uzma lak...

Contest kali ni memerlukan aksi2 tido Adwan... hmmmm gambo mana yang Mama taruk ek... saksikan laaaa....

yeeeehaaaaa.....

slogan: "hmmmm harga barang naik lagi.. nasib baik aku pakai CD...hmmm"


Nama Adwan : Muhammad Salihin Adwan bin Saifuddin

Umur : 8 bulan 2 minggu

Kategori : 2 bulan - 1 tahun

Kenapa Mama pilih gambar ni : Sebab gambar ni adalah aksi yang paling comel n manja yang Adwan pernah posing...masa ni lak Adwan dh lalok2 nak tido dah..comel sgt.. Mama sukaaaa....

Saturday, June 6, 2009

FATHER'S DAY CONTEST

Kali ini Adwan ngan Abah lak nak interframe... Kami masuk contest oleh MamaTisya iaitu FATHER'S DAY CONTEST...

So, seperti yang perlu disertakan.....

NAMA ABAH: SAIFUDDIN BIN SHARUDIN

NAMA ADWAN: MUHAMMAD SALIHIN ADWAN

UMUR ADWAN: 8 BULAN 1 MINGGU 4 HARI 16 JAM 41 MINIT 30 SAAT ( TIME MAMA BUAT ENTRY NIE)

Mama suka sgt gamba ni sbb tgk Abah n Adwan hepi jeee... Time ni kan Mama nak amik pun Adwan tak mo naik... Adwan punya la suka men air ni... sampai kecut2 jari jemari pun Adwan tak mo kuar dari kolam.. cian Abah sejukkkk.... heheheheh....

Untuk celebrate nanti, Mama ada gtau Adwan nak masak special je kat Abah kat umah...kitorang sambut anak beranak je... Pastu g lepak2 Padang Kota Lama men2 kat taman or padang kat ctu....hehehe... spend precious time together-gether.....

Harap2 la sgt Adwan leh dpt gift... consolation pung jadilaaa... hehehehe....

Wednesday, June 3, 2009

Mandi Manda....






Biarlah Gambar Menceritakan Segalanya...
Betapa gembiranya Adwan bermain air.... tak mo duk lam pelampung yeeeee....



Award

Award ni mama perolehi dari MamaTisya dgn meng'vote' Tisya lam satu contest...ini tanda penghargaan MamaTisya pada semua kwn2 yg telah menyoking n vote Tisya...

so, gud luck Tisya....

Tq...