VViP

Wednesday, December 1, 2010

Kalau............

Kalau sekiranya....

@ Mama menang peraduan yang hadiah dia berjuta...
- Mama benti koje...duk umah jaga Adwan....
- Mama jadi WAHM...utk ilangkan kebusanan...leh gak wat duit poket...
- Mama hias rumah cam pokok krismas.. yela kan..dh duk umah je, buat kerja umah
sume musti byk masa nak decorate umah kan kan kan...
- Ujung bulan je ajak Abah gi holiday.... heheheh Mama yg tak koje angkut ngan Abah
sekali....
- Petang je bw Adwan g kelas kurus badan aerobik ke, gim ke
- Musti Adwan gumuks cam Mama...hehehehe....

Tapi......semuanya KALAU.... Angan-angan Mat Jenin.....

Sudah Sampai....

As Salam...

Entry ni khas buat sahabat FB Mama... dia ngan baik hati pos brg untuk Mama... Dh smp dh kul 12 tgh td.... Thanks Sahabat... Sape??? Biarlah rahsia.... hehehehe...

Barang tu mmg berguna utk Mama....

Tq again me fren......MySpace

Muahhh...

Ponyo of a cliff Sing-a-long! 崖の上のポニョ

Adwan's feberet song n movie


Thursday, November 4, 2010

Deepavali Holiday

Coti deepavali esok ye....

Ape perancangan mama sekeluarga selama 3 hari cuti ni?

Hehehehe... balik kampung abah.... atok dh lama rindu adwan...

Perancangan time balik kampung???

Maybe g jalan2 ngan atok kot....

Nak ke mana???

Hmmmm masih dlm perbincangan keluarga...

Apa2 perkembangan akan di update kemudian....

Layanzzzzz...

Sabarrrr yeee...

Sabarr itu separuh dari iman.... kita tunggu sikit hari lagi ye... kalau tak de kita usaha lagi..... jgn putus asa......

Watermark Your Picture....

Hmmm.... sesape yg tau software nak wat watermark kat gambar2 kita tak??? Untuk mempertahankan hak gambar2 dari di superimpossed...... Pleaseeeee............

Wednesday, November 3, 2010

CONTEST OH CONTEST...

Haiii Mama muncul lagi utk kesekian kalinya...
Entah ler... nape tah mood berbeloggeh mama membuak2, mencanak2 lak hari ni.... mungkin sebab dah lama tak berbelog n idea tgh mencurah2....
Kerja??? adaaa... cuma kerja yg ada tu memerlukan mood..... maybe sok baru ade mood kot... huhuhuuu..MySpace

COntest oh Contest.... heheh lama lak mama tak anjur contest.... baru buat 2 contest dh kecoh... Teringin lak nak buat satu contest utk kwn2 belog ni... ntah2 depa pun dh tak hengat dah kat mama kot.... huhuhuuuMySpace salah mama gak tak hapdet belog.....

Contest ape ek???? hmmm... nnt bila mama dh ade idea ape yg nak dibuat... mama hapdet ye.... tungguuuuu.....MySpace

Jalan-Jalan Makan Angin...

Di suatu petang, abah berdialog dengan mama tatkala si kemetot adwan tgh guling2 minum susu dumex dugro + honey.....

Abah: Ayang... nnti 30/10/2010 ni abang ade kursus kat Sungai
Petani.
Mama: Owh... kursus pe? Katne?
Abah: ntah la kursus pe Maybank antor utk staf2 dia. Kat Swiss Inn
Sungai Petani...
Mama: Kul brape?
Abah: Awal... kul 7... hmmm camne la nak g awal2... (termenung
berfikir)

15 minit kemudian....

Abah: ayang... pe kate awak ngan anak ikut skali g sana...
Mama: nak wat pe????
Abah: tak pe la kita pi 29/10/2010 tido la sana... abang kursus
7am-7pm.... ahad kita balik...
Mama: nak tidoq umah sapa??
Abah: kita book la hotel tuh.... abang kursus awak ngan anak leh la mandi manda kolam,lepak2 lam bilik.....
Mama: Hmmmm okeh gak....

Hehehehehehe..... itu le lebih kurang dialog antara Mama & Abah pada malam kejadian... heheheh mcm ade kes lak

so pada ptg 29/10/2010 selepas waktu kerja, lps siap2 dr umah kami bergerak amik teksi ke Sungai Petani.... Butterworth ke Sungai Petani kereta sewa a.k.a teksi RM60.... smp terus ke depan pintu masuk lobby hotel......

Kat bawah ni ade la sedikit gambar2 semasa kat sana.... Layannnnnzzzzzzz.......
.
.
.
... Bilik Jacuzzi bersebelahan bilik tido.... syiokkk... Adwan mmg suke sangat..... Kolam air panas katanya....

Pintu masuk bilik tido... cukup lah dari jauh... kat dlm pemandangan tak beshhh.... hehehehehe

Hall.... dari pandangan tempat lepak....


Hall... dari pandangan bilik tidur..

Hahahaha.... kolam kanak-kanak... tgk la kegembiraan yg terpancar dari wajah hero kecik ku ini..... bahagiaaa.....

Sebelum terjun kolam... lam mulut tu ada sosej ayam....


Tgk la hero kecik ni dh besar... nak letak jem n marjerin kat bread sendiri......

Okeh la geng...

Layanzzzzzzz....

Go Away! - Just for Fun!

Heheheeh.... fun song to sing to our little child....

Adwan really love the song... he always want to sing the song... of course in his style...

Just see n have fun...

Nice uhhh....

Syukurrrr... syukurrr... syukur... Ya Allah....

Alhamdulillah... syukur sgt2 kerana blog mama dah bebas dari MALWARE..... huhuhuuu ni sume gara2 satu blog shopping yg mama ltk HTML kod dia kat ruang tempat shopping mama la... selepas di inform oleh cik AmarAmirah tentang malware tu mama pun pening laaa cari2 godam2... abis sume HTML mama buang ekekekeke.... kredit to cik AmarAmirah... TQ dikkk....

So, mama tak tahu la ape sebabnya leh sangkut gitu... sib baik la tak terus lingkup blog mama ni... huhuhuu cedih wooo kalau lingkup... dh lama wooooooo sayanggggg.....

okeh.... itu aja wat masa ni...

adios...

p/s: thanks again to AmarAmirah....

Tuesday, November 2, 2010

WARNING: This site maybe harmful to your computer...

WTH......huhuhuuu guano la kawe punyo blog buleh ado MALWARE nih... Bakpo la demo buh MALWARE ka blog kawe ni... huhuhuuu kawe bukenyo ore kayo ko pakar genius komputa ko..... huk huk... kawe dh buang doh hok yg kato sangkut tuh, tp bakpo tak buleh2 lagi... huhuhuuu...

terkujut kawe pagi ni buko belog dpt warning... huhuhuuu bilo buleh buka ade gewe kawe kato ado malware kat satu online store hok kawe add.. kawe dh buang doh tp dok buleh lagi nak buka direct....

TULUNNNNN.....

haaa kan dh tuka loghat dh.... hulaaaaa haiii lohhh....

Wednesday, October 20, 2010

Jalan-Jalan Zoo Taiping....Episod Satu...

17.10.2010....Sunday...

Heheh Hari ni?? Mama ikut MakTok g Taiping hadiri kenduri kawin saudara terdekat..... kami pi dua buah kereta... mak tok borrow keta ummi (adik Mama)... so kami berkonvoi la pi sana... si AdwanEncem pulak nak ikut keta daddy n mummy dia (adik Mama yang baru kawin tu) pi amik papa n ibu (adik Mama yg dh kawin) kat umah depa... kalau ngan daddy mmg rapat tul dia... Abah? abah dia tak hikut sbb tak sihat...

Rupa2nya time ajak Mama n Adwan join konvoi tu si daddy adwan ni ada plan nak lencong ke Zoo Taiping lepas abis kenduri tu... mama pun apa lagi wokeh ja la sbb mmg niat dh lama nak bw budak Encem tu g sana tgk2 menatang2 lam kurungan...

Abish makan kami pun terus g Zoo Taiping... Tiket dewasa RM12.00 Kanank2 RM10.00... mahal?? mmg mahal sbb menatang sume tido time masuk tu...

Sblm masuk tu mama belikan Adwan topi bentung menatang.. Jimi (sepupu adwan) intan & putri pun beli gak... Mama belikan adwan bentuk LION... heheh.. memula dia tak mo pakai tapi mama kelentong ckp nnt lau tak pakai Lion n gajah tak nampak dia... dia pun pakai laaa.... hahahaha... tp jap je sbb panas.. alih2 mama dia yang pakai....



Haaa ni la topi LION dari arah sisi.... sok2 nnt mama upload gambar kat zoo ni lagi buat tatapan geng2 blogger ek... sbb gambar tu sume kat lam Mr. Nikon...yg ni ja lam Hp sbb gambar ni antaq kat abah dia time tu...

ok la... nnti mama sambung lagi cite kat Jalan-Jalan Zoo Taiping... Episod Dua....

Daaa....

10.10.10

Salam.... 10.10.10 tarikh keramat bagi adik Mama yang no 3. Dia telah selamat dinikahkan dengan pasangannya Mamat Kelantan.... Mmg hari yang meletihkan sebb ramai tetamu yg hadir.... Dh tutup kedai pun masih lagi kawan2 n sedara yg dtg kerana bekerja or ada urusan lain... trimas kepada semua yang hadir...
Adwan?? hmm dia Mama biarkan bermain2 di atas pelamin dan kawasan sekitar sebb tak daya nak kepung... Abah dia duk sibuk tulun2 jd bentara, Mama lak duk sibuk2 ngn pengantin n tetamu.. so sambil2 tu pandang2 gak la kat si kecik tuh.... ni gambar adik Mama... cukup la sekeping... :p



Uish... setelah penat bekerja seharian... kami pun amik peluang posing atas pelamin bila org dh abis balik... heheheh nak tunggu naik lagi mungkin anniversary ke 10thn kot... angan2 mat jenin ekekek.... ni la gambar kami kat pelamin 3 beranak....


Sekian....

Wednesday, October 6, 2010

Daku Kembali....

Aduhai... sejak demam FB ni... lama dh mama tak berblogging.... mmg teruk kan....

Perkembangan semasa??? Insya'allah akan mama cerita kan lagi nnt... igt nnt nak update mcm dulu la blog ni... Rindu lak nak berblogging.....

So, nnt mama akan update cerita terkini k...

Salam...

Monday, August 2, 2010

video

AHLAN WASAHLAN YA RAMADHAN....

Semoga ramadhan kali ini lebih bermakna buat kita.....

Thursday, July 29, 2010

Malaysian Little Top Models...

Tak tau nak cerita pe.... cuci mata je la ye kawan2....

My Boy...

Senyum Seindah Suria

Jaguh Bola Sepak...


hehehehe...

Intan - Me Sister

Puteri - Me sister

Intan

Puteri
Sekian, tochey....

Roary The Racing Car Theme

Saksikan la cerita wajib pepagi setelah si budak Encem celik mata dari tidur.... hmmm sejak sebulan dua ni minat dia pada kereta mmg menjadi2.... heheheh ni salah satu cerita feberet dia....

Thursday, July 15, 2010

Long Time No Write.....

Salam sume... lama gak Mama dah tak berbloggeh kan... hehehehe...selain dr kemalasan, FB adalah punca utama jugak... so skrg igt nak kembali rajin la.... heheheh...



Terkini tentang AdwanEncem.... 2 hari dh demam+cirit+takmo makan...asik minum air je.....



Dia pun dh makin petah bercakap... smlm punya cerita alih bangun dr tido pok pek pok pek.... seram dibuatnya... tetiba je petah... byk gak la menda yg di pok pek nya.... demam nak pok pek la kot....



Hobi terbaru AdwanEncem?? Hmmm tgk movie Geng Upin & Ipin berulang kali kalau tak pun movie Cars..... hmmm dh naik hafal dialog n scene tetiap movie.... kala mama membebel ni pun dia tengah layan Cars utk kali ketiga.... Owh... dia ada di opis mama sbb tak sihat... bos tak da buleh laaa....



Hmmm... tu je la kot utk kali ni... so lyn la 2-3 keping latest pic dia dari lensa DSLR Nikon mama......heheheh yup hadiah bday mama ritu.... heheheh.....

.





.





.





.





.





.

Nama saya AdwanEncem.......

I can Fly.......

Pemain WORLD CUP.......



AdwanEncem dan bolanya....


hmmmmm....

Wednesday, May 26, 2010

YANG MANA SATU?

Hmmmm.... mama tgh penin ni....

12/6/2010 ni PakNgah AdwanEncem a.k.a adik abah AdwanEncem nak kenduri....

mama penin Adwan nak pakai baju pe..... Tema Silver..... Abah just nak pakai Tee or Jersey je sbb nak wat kerja senang... AdwanEncem lak adakah just pakai Tee saja or Baju Melayu......

Ponin2...

Tulun kengkawan.....

Tuesday, May 25, 2010

Kisah Adwan Dan Gigi....

Haiii sume... heheh lama mama tak hapdet blog kan.. musti ade ramai yg rindu kan budak Encem tuh.... ade kan kan kan???

Cerita terkini AdwanEncem??

Mama mulakan dengan cerita tak besh la dulu ek...

Baru2 ni AdwanEncem tumbuh gigi.... 6 batang skali... 2 geraham atas, 2 geraham bawah n 2 taring atas....... iye... sekali gus..... demam jgn cite la... then gusi dia bengkak bukan kat bhgn gigi yg nak tumbuh tu je... satu mulut gusi dia bengkak... pastu kan dia isap P.U.T.I.N.G... bhgn gusi gigi depan dia dh terkena infections..... bernanah... cian tau.... seminggu tak mo makan... tak mo susu... puting pun dh dicampak jauh2... hari2 ngadu... Akitt gigi maaaaa.......

Bw g klinik swasta doc kasi antibiotik, ubat demam n sakit dan oral gel..... tak jalan... Mama bw g spital kat Jabatan Pesakit Luar n depa refer kat dental....
Pe lagi, kat dental doc kasi cuci gusi n gigi dia... berdarah2.... Menangis??? hmmm mau tak... Meraunggg lagik panggil nama Abah... anak Abah la katakan..... Sib Abah tak de, lau tak dia serbu masuk bw lari anak dia dh.... heheheheheh....

Balik je dr spital... demam terkujat sekejap.... bangun tido mintak nasik.... huhuhuuu... sukaaa ati Mama... akhirnya makan gak nasi.... sonot tgk dia makan nasi walau terkulat2 mengunyah.... Lps 3 hari Mama cuci kat umah gigi dia, g Dinner ngan Abah kat Hotel... Mama tak hekot sbb keja....

Dan......

Yang paling besh skali....... dia dh benti isap P.U.T.I.N.G dh dekat 2 minggu dh..... YEZZZAAA.... akhirnya kan kan kan.....

Tapi kadang2 tu ade gak la mintak2, Mama psiko dia kate PUTING JAHAT BUAT GIGI SAKIT.... mula2 tu mmg kexian tgk dia tak tido lena duk merengek mintak PUTING... tp Mama tabahkan hati gak...

Fuhhhhhh... lega... lama tak bercerita kat kengkawan kat sini.....

Sblm cite sakit gigi tu, bw dia g checkup... underweight... misi siap kasi susu tambahan nak kasi tambah berat... Makan macam2 dh n byk dh... tp tak penah2 naik ke 10kg... camne tu??? Aktif?? Toksah ckp laaa....

Dah kena sakit gigi lak... tak mo makan seminggu... turun lagi la berat dia... Khamis 27hb ni ade appointment lg.....tp baru ni timbang kat spital dh 10kg... mana satu betul pun tak tau... hmmm....

Heheheh ok la itu je cerita wat masa ni.... nnti cite len lak...

Bubai....

Thursday, May 20, 2010

Telatah AdwanEncem...

Tengok n komen ye kengkawan... hhehehe lama benor mama tak jenguk blog... hehehehe

Bersama sahabat... Ijat Macho...

Hahahah Aksi Bahaya... Ada Bran????


Tuesday, April 20, 2010

Ponnnn..Ponnnnn.....Patuhilah keselamatan jalan raya...

Hari ni AdwanEncem nak jadi model KEMPEN KESELAMATAN JALANRAYA.. Sila mama2, ibu, sekalian komen ye utk penambahbaikan kempen ni ye...
Sebelum memulakan perjalanan menaiki motor, kita perlu memakai topi keledar @ helmet ye... Begini ye...

Ini adalah pandangan dari sisi setelah memakai topi keledar atau helmet.. abaikan muatan berlebihan dibelakang ye


Dan ini pula pandangan hadapan pemakaian helmet....
p/s: sila komen ye... nak g amik awek ni wak jln2... sesape nak tompang???



Friday, April 9, 2010

Irama dan Lagu... Puting dan Adwan.. tak dpt dipisahkan...


Andai dipisah lagu dan irama... gelap tiada berjiwa...hampaaaa... versi p.ramlee

ni versi Adwan lak..

Andai dipisah Adwan dan putingnyaa.. abis la Mamaaaaa... kena cepuk.. lol..

Sekian...

p/s: gambar diambil time on da way balik kuale kangsar naik bas lompat2... hehehe bas ni tak lompat tp punya laju cam ne kejar jembalang... patut smp lam 60 min dr taiping ke kuale, jd 30 min je... laju ke idak??? time tu lak puan konductor tiket lak peknen bw perut besar... huhuhuu Mama lak yg seriau...
HARAPAN TANPA SUARA

Di dalam kandungan ibuku tersayang
Amannya kurasakan
Degupan jantungmu, jantungku
Irama penuh syahdu

Kuingin rasai kehangatan pelukan
Belaian kasih sayang
Kujaga kau di hari tuamu
Andai panjang usiaku

Korus
Namun hanya harapan tanpa suara
Di dunia cuma seketika
Jasad kaku dibaluti kertas usang
Terbiar bagai sampah terbuang

Dimanakah ibu, dimanakah ayah
Bonekakah atau manusia
Anak tidak berdosa menjadi mangsa
Oleh hawa nafsu yang serakah

Ciptaan S.Atan dan lirik oleh Habsah Hassan

p/s: lirik lagu ni mmg sedih sgt bergenang airmata Mama baca.. tu belum Mama dgr lagu dia lagi... sesape dh penah dgr or ada video or mp3 lagu ni... gtau la ek... nak sgt dgr...


tq.

Wednesday, April 7, 2010

NONI?? SAPE NONI???

H1N1...menyerang kembali...

musti semua kwn2 alert kan pasal H1N1 ni... dh dtg semula menyerang... so, kita yg mmg dh bersiap sedia sejak wave yg pertama lagi.. musti menguatkan lagi pertahanan kita... demi untuk kesejahteraan anak2 dan keluarga...

Pelbagai langkah kita amil... dptkan injection, makan vitamin, ketatkan ciri2 kebersihan anak2 dan umah...

Mama... ape yg mama buat.. mama bg hubby n AdwanEncem makan vitamin elak flu n mama gak buat alternatif lain selain jg kebersihan diri n anak...mama minum 3 titik pati NONI @ Pati Mengkudu/cengkudu....

Ape fungsi pati NONI ni???
Banyakkkk... salah satu fungsi dia meningkatkan sistem imunisasi badan sekaligus meningkatkan sistem antibodi lam badan juga...

Camne??
Dalam NONI terdapat satu enzim yg dpt menghasilkan lebih byk xeronine yg penting yg dihasilkan oleh hati berfungsi utk sistem imunisasi dan antibodi bdn...Semakin umur kita meningkat, semakin kurang xeronine dihasilkan oleh hati.. Sebab itu la kita mudah mendapat penyakit bila umur semakin meningkat...

Jadi... dengan minum NONI dpt membantu hati kita menghasilkan xeronine yg cukup untuk keperluan badan kita...

Murah sahaja... tak semestinya org yg sakit je perlu minum NONI, kita yang sihat lebih memerlukan kerana utk lebih sihat..

Dptkan sebotol dahulu NONI dan rasailah khasiatnya...

Tak rugi beli kerana murah dan khasiat nya mmg diperakui..

Monday, April 5, 2010

M.A.L.A.S

huhuhuu kenapa apakah mengapakah...

kemalasan melanda

dh lama blog mama tak di update..

sibuk kah mama?

mana mungkin mama sibuk...

FB?

adakah menjadi punca?

bila kah?

akan mama update semula tak lama lagi..

betulkah??

iya mam berjanji...

huhuhuuuu...

Tuesday, March 23, 2010

Mahsya Kurnia @ Baby Ipoh


Mahsya Kurnia... Kurnian Yang Teristimewa....

Sedap kan nama yang diberikan untuk Baby Ipoh tu... Mmg sedap dan indah.. Mama pun suka sgt nama tu, sesuai dengan kecomelan dan kemulusan wajah lembut baby tu..

Berita harini bgtau yg Exco Perak nak amik jadi anak angkat lak...

Monday, March 22, 2010

Anak Angkat..

Mama terpanggil untuk berkomen mengenai baby yg baru dijumpai di kawasan semak berdekatan ngan tempat pembuangan sampah di Ipoh... Ya, sungguh comel baby tu... kenapa la ada juga manusia yg sanggup buang baby secomel, sesuci tu kan... skrg ni dh byk cerita baby yang dibuang tanpa ada belas kasihan, apakah dosa mereka? Kenapakah mereka diperlakukan macam tu.

Selalu juga Mama bersungut ngan kwn2 opis, kenapalah dibuang baby2 tu? Kenapa tak bg je kat org? Kenapa tak letak je kat umah org? Kenapa perlu disumbat ke dalam lubang jamban? Kenapa perlu dicampak kedalam sungai? Kenapa perlu dibuang ke dalam tong sampah? Kebanyakkan baby yg dibuang sebelum tu masih lagi bernyawa? Tega sungguh seorg ibu yg melahirkan buat camtu kat anak yg tak tau apa2?

Mmg Mama geram, nak marah...tp pada siapa??

Baby yg baru dijumpai itu mendapat perhatian ramai... ramai yg memohon utk mengambil dia sebagai anak angkat.. namun, sesiapa yg memohon masih belum tentu dapat baby tersebut utk dijadikan anak angkat kerana perlu mengikut senarai baby yg menunggu utk dijadikan anak angkat dahulu...

Ada tak undang2 Jabatan Kebajikan Masyarakat, sekiranya seseorg yang menjumpai baby yg dibuang, then mohon nak amik sebagai anak angkat baby tersebut. tanpa menunggu senarai?

Harap2 Allah saja yg dpt membalas kekejaman yg terjadi...

Basikal Oh Basikal Roda Tiga...

Basikal roda tiga... hehehe basikal baru AdwanEncem laaa.... Cap Tesco je... heheheh....
.
.
.
.
.
.




Dapat naik je pusing satu Tesco... tak kasi Mama dukung or bawak moto @ basikal dia....



Lambai org suh org cpt skit dia dh jalan depan dulu....



Bersama Acu Kuale.......

Sekian...

Gigi??

Yaaa... igt tak 2 minggu sudah yg AdwanEncem demam on and off???

Pastu Mama bergurau senda la ngan dia time nak gosok gigi dia yg 8 batang tu, ternganga2 la budak tuh... skali Mama nampak ada la nampak benda putih di kiri n kanan gusi atas dia... sekali dua naik gigi geraham depan dia.. alaa yg bersebelahan dengan tempat gigi taring tu... haaa kat situ la... skali duaa batang geng... patut la tgn dia time tu asik masuk lam mulut n liur leleh2.. Mama tak bajet lak nak tumbuh gigi... hihihihi....

Wednesday, March 17, 2010

SEKOLAH BARU KU...

SEKOLAH BARU KU...
heheheheh masuk hari ni AdwanEncem dh 3 hari di sekolah baru.... gambar2 kat bawah ni di ambil pada hari pertama sekolah... heheh Mama tunggu le jap dalam 2 jam... tgk gelagat dia... dia yg paling muda dan kecik... hahahah... hepi kan.... tp hari seterusnya Mama tak tunggu dah... time nak antar tu dia punya la ngamuk... tp teacher n cikgu gtau dia nangis jap je n ok lepas tu... lega la gak... tp pening gak pg2 nak antar nangis... alahai anak Mama nie...
so ape lagi... cuci la mata tgk gambar dia kat school baru... hehehe
Menulis menconteng sebenarnya
sibuk kan...

heheheh

uit.. ape digigit kad tuh...

kakak najihah...

sekian...





Tuesday, March 9, 2010

Serangan Zombi...

video

p/s: video clip game Abah yg Adwan suke sgttt... kalau pasang je pasti menari2...

Monday, March 8, 2010

SIBUK BERBISNES....

Sejak dua menjak ni.. Mama asik sibuk je... tp ade lagi org terlampau sibuk dr Mama... nak tau sape??? Tgk la ek... hehehe
.
.
.
.
.

AdwanEncem: "Haloooo... Loooo... Okeh2... 2 juta??? ok ok..."


AdwanEncem: " Owh..Datuk... okeh, malam ni kite dinner ye... oret2..Salam.."


p/s: Ada gaya bussinesman dak???

Friday, March 5, 2010

TASKA OH TASKA...


Salihin Adwan,
Kehadiranmu membawa seribu rahmat buat Mama & Abah,
Senyumanmu penawar kedukaan hati kami,
Tawamu lagu di telinga kami jua.

Muhammad Salihin Adwan
Yang Terpuji... Yang Lawa.... Ketenangan...
Kau lah buah hati Mama & Abah...

Stoppppppp!!!!!

Hehehehe... dh melalut kuar dr tajuk lak dh... Jiwa kacau campur rindu kat budak Encem tuh....
Sebenarnya td Mama pegi survey ke satu taska berhampiran dgn umah n opis Mama, so harap leh la nnt Abah wat OT nak tambah income lagik then senang la skit Mama nak jenguk2 time lunch..Nak amik bw balik pun senang...

Yes.. Mama nak tukar Taska... Taska skrg ni tidak diselit pembelajaran pada anak2 asuhan... Semata2 day care centre... Pasti lah murah...

Tempat baru yg Mama survey ni mmg menepati ciri2 yg Mama cari...
Ada aktiviti pembelajaran, sukan, playgroup... Kebanyakan dalam bahasa inggeris yg mmg Mama cuba terapkan pada Adwan sejak kecik lagi...
Yuran??? sudah pasti agak mahal... Tapi Mama rasa amat berbaloi selepas melihat sendiri anak asuhan di Taska baru ni yg faham dan buleh berinteraksi dlm dwi bahasa - Inggeris & Bahasa Melayu...

So, ape pendapat kawan2...

Sunday, February 28, 2010

Web Percuma.... Cepat2.....

-sticky mode-

Tawaran hebat... sume yg buat bayaran... Akan dpt Website percuma utk buat promosi dan kayaaa....

Cepat sebelum tawaran di tarik balik...

Oyeeeaahhhh....

Thursday, February 25, 2010

Sejuk perut Mama...


Sejuk peyot Mama... Nak tau nape???? Saksikan lahhhh....
 .
.
.
.
.

Kayooooo... Nak Kayooo????

Update!! Masuk lagi RM100 td..Sket je tak byk, tp bagi aku itu dh cukup buat aku puas!!Alhamdulillah..Sape2 yg nk menuntut, aku boleh share ilmu yg aku ada dgn korang sume asalkan korang sume serius..Nnt, insyaAllah gaji aku masuk..Gaji + Income bisnes aku = RMXXXXX.XX sbln...Syukur atas nikmat yg Allah beri..Pada kwn2 sume, jom?Hehehehe..

Sekian, marilah sama2 kayoo....
 

Thursday, February 18, 2010

Demam...

Salam sume... rini AdwanEncem demam... mlm td lam pukul 3am suhu naik tetiba hingga 39.8 celcius... panassss sgt...

Mama harap geng sume dpt doakan AdwanEncem cepat sembuh ya..

Sekian, tq

Wednesday, February 17, 2010

AdwanEncem Barbershop

Heheheheh... ritu la g gunting rambut Abah... si Adwan ni cibuk2 tak mo duk diam... Mama taruk dia kat kuci tu dia capai brush rambut... dh cam tukang gunting lak... tgk ye...
.
.
.
.
.

 heheheh tengok ler... kat belakang kepala botak tu la abah dia....