VViP

Sunday, February 28, 2010

Web Percuma.... Cepat2.....

-sticky mode-

Tawaran hebat... sume yg buat bayaran... Akan dpt Website percuma utk buat promosi dan kayaaa....

Cepat sebelum tawaran di tarik balik...

Oyeeeaahhhh....

Thursday, February 25, 2010

Sejuk perut Mama...


Sejuk peyot Mama... Nak tau nape???? Saksikan lahhhh....
 .
.
.
.
.

Kayooooo... Nak Kayooo????

Update!! Masuk lagi RM100 td..Sket je tak byk, tp bagi aku itu dh cukup buat aku puas!!Alhamdulillah..Sape2 yg nk menuntut, aku boleh share ilmu yg aku ada dgn korang sume asalkan korang sume serius..Nnt, insyaAllah gaji aku masuk..Gaji + Income bisnes aku = RMXXXXX.XX sbln...Syukur atas nikmat yg Allah beri..Pada kwn2 sume, jom?Hehehehe..

Sekian, marilah sama2 kayoo....
 

Thursday, February 18, 2010

Demam...

Salam sume... rini AdwanEncem demam... mlm td lam pukul 3am suhu naik tetiba hingga 39.8 celcius... panassss sgt...

Mama harap geng sume dpt doakan AdwanEncem cepat sembuh ya..

Sekian, tq

Wednesday, February 17, 2010

AdwanEncem Barbershop

Heheheheh... ritu la g gunting rambut Abah... si Adwan ni cibuk2 tak mo duk diam... Mama taruk dia kat kuci tu dia capai brush rambut... dh cam tukang gunting lak... tgk ye...
.
.
.
.
.

 heheheh tengok ler... kat belakang kepala botak tu la abah dia....

Friday, February 12, 2010

Aku Raja Bukit Ini...

Sepetang di opis Mama...


Sebenarnya ni time hari rabu ritu Mak Tok AdwanEncem nak g aerobik, so antar la kat Mama lps amik dia kat skool... sementara tunggu Abah dtg tu kami jenjalan kat taman sebelah umap P. Ramlee yg kat sebelah opis Mama... Umah kami depan opis je, tp sbb brg byk nak angkut ke tingkat 4 yg tak de tangga... ne gak la tunggu Abah dia... tgk la gelagat dia....



Haiiii.....

Jom...

Merenung masa depan yg cerah dan bahagia..

   Aksi yg mencuit hati...

1..2..Jump... hiaarrgghhhh......

Berehat sekejap yeee...


Akulah raja bukit tecik sebelah opis mama ini....

 Cheeeseeee.....

Thursday, February 11, 2010

BIRTHDAY WISH TO YOU...

SELAMAT HARI LAHIR SAYANGKU...SEMOGA KASIH SAYANG KITA KEKAL HINGGA KE AKHIRNYA...MAMA & ADWAN CAYANG ABAH...MMUUUUUAAHHHHHH....

hihiih romantik lak terasa... huhuhuuu... special to me hubby...

Limau Oh Limau..

Chinese New Year... hehehe... musti tak surut ngan limpahan limau2 yg diberikan org... Yaaa... opis Mama pun gitu ler...hari2 sejak dr seminggu lepas lagik limau dh melambak kat opis... hari2 2-3 kotak diberi org... So, ne la bw balik... Abah lak keje keliling kaum cina... so, paham2 jela...
Hari ni dpt lagi 3 biji...Senin lepas Abah bw balik 4 biji, Mama 2 biji.. Tgk ape budak kt bawah ni dh buat sama itu buah limau...
.
.
.
.
Limau tu dia cucuk jari smp terpercik air, dia koyak kulit...
time ni Mama tak sedar dia tgh buat kerja alih2 ada bau je...
.
.

Tgk... pandai kan dia kopek kulit...
.
.
.

Air limau tu dihisapnye...hampas dibuang..
.
.
.

Tgh mengopek dengan bersungguh2...
.
.
.

hahaha... kantoi...
.
.
.


p/s: time dia wat kerja tu, dia tak sedar Mama snap gambar dia....

Wednesday, February 10, 2010

Aku di dalam dilema....

haloo... ecok birthday AbahAdwan... hmmmm nak beli pe ek sbg hadiah ek??? hihihih... syuuuu.... jgn kecoh2 ye... igt nak wat surprise je... hehehe.. simple dimple je ok kot na... just the three of us... tak pun celebrate time thu cun dtg penang?? camne ek??? hihihii.....

aku dalam dilema....

Ape tuh????


Heheheh... ape yg dia tulis tu??? sibuk je budak ni kalau terlepas ke opis Mama... abis meja dicontengnya... hehehe.. tgk dia menulis.....
.
.
.
.

tulis pe tuh???

Tgk cara dia pegang pensil... hehehe...

conteng jgn tak conteng....

tgk gaya dia pegang... terer kan... pegang je la... menulis tu masih lagi dlm mode tulisan doktor ayam...hehehe...

p/s: tulisan doktor ayam - kisahnya time Mama skool dulu, cikgu bahasa inggeris Mama nama dia En. Ozelan...melayu tau dia cite nape tulisan dia tak cantik cam cakar ayam, sebabnye time dia kecik lu cite2 nak jd doktor ayam a.k.a doktor haiwan... motifnye ialah dia nak bg tau yg tulisan doktor kan cam cakau ayam...hehehe hmmm paham?? tak paham?? buat2 paham je la ek... heheh

Tuesday, February 9, 2010

Weekend@Taman Perbandaran Pulau Pinang....Taman Belia lah....

Heheheh weekend lepas Mama, Abah & AdwanEncem g mandi manda kat kolam di Taman Belia...(AdwanEncem je yg mandi) AdwanEncem pulak jenis suka men air.. especially lau air yg dalam kolam (air kolam ler tuh)... So, tgk je lah aksi2 dia bermain ayor.... heheheheh.. hepi sungguh... Mama pun ape lagik.. snap..snap..snap....
Yieeehaaaa... sonot kan tgk die... hepi jeee....

Ciluuuutttt.... cakkkkkk

Rehat amik angin...hehehehso cute... puji anak sendiri...

Ini bola, bola ini terapung atas air... hehehe

1...2...3... percik kat die.....

hiaaaarrrhhhhhh.... jump... hehehe


Cuci2 ball...cuci dan cuci dan cuci...


Semoga teruja seperti budak Encem ni... Sekian....

BLOCK....

Hahahah... meh kita cuci mata tgk betapa excited AdwanEncem dgn mainan barunya....






.
.
.

Taaraaaa... ni la die... block2 yg Abah baru beli.....

Hmmm.... nak buat ape ek???? hmmmmmm... byk tull....

Okeh... sambung2kan ye...

Letak kaler ijau lak kat atas skali...hmmm

Taraaa... dh jadi pistol.... siap tunjuk kat abah lagik...

Huhhhhuuuhhh... excited menembak tertungging2... heheheh

heheheh sekian...

Friday, February 5, 2010

MORE GATHERING 2009 PICAS

Haaaa... ni adalah di antara ibu2 n anak2 yg datang gathering SI 2009... ramai lagi, tp yg ni je yg sempat amik gambar... ada lagi kaum bapa... dorg seronok bersembang sesama sendiri dan melayan kerenah anak2 yg nak mandi manda la, nak main la ada gak yg layan anak mengamuk... almaklum la sbb time tu agak panas skit cuacanya... memula tu ok la, tp bila matahari dah injak tegak di kepala..... fuhhhh anak2 mula meragam... tu yg AdwanEncem & HadiffBolat yg pada mulanya lengkap berbaju tinggal CD je memasing... hehehehe...






Shida tgh kasi talk pasal CD

Dr. Balkis



Shida bersama model babywearing...



Hmmm nnt akan tiba utk letak gambar next gathering lak hehehehe.....

Thursday, February 4, 2010

GATHERING.....

Haiiii... entry ni pun plagiat dari entry Rozy-Mama HadifBolat

Meh la semua join gathering RatuHati.com dan Susuibu.com Zon Utara.
Details seperti dibawah:-

Tempat : Taman Belia Pulau Pinang
Tarikh : 20/2/2010
Masa : 9pg - hingga abiss segala urusan
Tema baju : Hijau
Menu : Potluck

Agenda
1- Keselamatan Anak di rumah (tertakluk pindaan oleh speaker) by hubby Hana aka ibufarish
2- Babywearing dan cloth diapering by Shida (special topik breastfeeding while babywearing)
3- Breastfeeding talk by Dr Balkees
4- Drive test breastpump (sila bawak pam yg ada tuk ditest kawan2)
5- Lucky Draw (toke lucky draw - Aishah)

Untuk peta ke sana bagi org2 luar penang leh la click kat blog Rozy ek...

Kat bawah ni antara gambar kami ber"gathering" tahun lepas... Cuci la mata ye....

Gambar sebahagian ibu2 dan anak SI Geng Utara 2009
AdwanEncem & Mama

HadiffBolatt & AdwanEncem

NajlaTomey & AdwanEncem

AdwanEncem

Hmmm nnt lps abis gathering 20hb ni nnt.. Mama upload lagi gambar terbaru SI Geng Utara & RH Geng Utara gak... Tak sabar lak nak jumpe2.. tp tgh penin gak nak bw pe n ne beli hadiah pe utk potluck n lucky draw....
Ne pk2 lagi niiii.... adussss....

MANCHESTER UNITED OR MALAYSIA????

Hmmmm... ujung minggu yg lepas2...
Ahhh... musan la nak cite panjang2... tgk je la video kat bawah ni...

video

So, kawan2 sekalian... agak2 la kan, pasukan mane yang AdwanEncem layak join nnt?????

Hehehehe.....

Wednesday, February 3, 2010

Hikayat Hang AdwanEncem & Jagung

Alkisah maka tersebut la kisah... taiyiiibbb...

Hang AdwanEncem balik kampung abahanda (bahasa istana)di Kuala Kangsar...

Malam sabtu yg hening dengan rintik2 hujan mula membasahi daun2 pokok rambutan dan cempedak depan umah atukanda (bahasa istana jua yee)... jadi terpaksa la berbarbeque di beranda umah atukanda...

Maka dikala atukanda, abahanda & ayahanda tengah sedang sibuk membakar ape2 yg patut, semua kaum ibu n wanita duk dlm santap ape yg telah di bakar...

Arakian dengan itu, Hang AdwanEncem pun jua mengjoinkan diri sendiri menyantap (ape daa menyantap) yang menjadi kegemaran nya...



Aktiviti bakar membakar...



Haaa... meh makan jagung meh... tgk tuuu sebatang jagung dia bedal... hehehe (actually sikit je, yang lain Mama yg bedal)




Heheheh, lepas habis isi kita bedal... kita juga buleh kokak @ kunyah batang dia juga ye... (heehheheh kuat gigi anak mama)


Dan setelah puas kokak2.. sila jgn buang merata2 ye... nnt kena denda Rm300.00 jd letak balik lam mangkuk ayun ye....
Sekian, tamat la Hikayat Hang AdwnEncem & Jagung..
p/s: ape daa merapu merapan je tghari buta ni....