VViP

Tuesday, March 23, 2010

Mahsya Kurnia @ Baby Ipoh


Mahsya Kurnia... Kurnian Yang Teristimewa....

Sedap kan nama yang diberikan untuk Baby Ipoh tu... Mmg sedap dan indah.. Mama pun suka sgt nama tu, sesuai dengan kecomelan dan kemulusan wajah lembut baby tu..

Berita harini bgtau yg Exco Perak nak amik jadi anak angkat lak...

Monday, March 22, 2010

Anak Angkat..

Mama terpanggil untuk berkomen mengenai baby yg baru dijumpai di kawasan semak berdekatan ngan tempat pembuangan sampah di Ipoh... Ya, sungguh comel baby tu... kenapa la ada juga manusia yg sanggup buang baby secomel, sesuci tu kan... skrg ni dh byk cerita baby yang dibuang tanpa ada belas kasihan, apakah dosa mereka? Kenapakah mereka diperlakukan macam tu.

Selalu juga Mama bersungut ngan kwn2 opis, kenapalah dibuang baby2 tu? Kenapa tak bg je kat org? Kenapa tak letak je kat umah org? Kenapa perlu disumbat ke dalam lubang jamban? Kenapa perlu dicampak kedalam sungai? Kenapa perlu dibuang ke dalam tong sampah? Kebanyakkan baby yg dibuang sebelum tu masih lagi bernyawa? Tega sungguh seorg ibu yg melahirkan buat camtu kat anak yg tak tau apa2?

Mmg Mama geram, nak marah...tp pada siapa??

Baby yg baru dijumpai itu mendapat perhatian ramai... ramai yg memohon utk mengambil dia sebagai anak angkat.. namun, sesiapa yg memohon masih belum tentu dapat baby tersebut utk dijadikan anak angkat kerana perlu mengikut senarai baby yg menunggu utk dijadikan anak angkat dahulu...

Ada tak undang2 Jabatan Kebajikan Masyarakat, sekiranya seseorg yang menjumpai baby yg dibuang, then mohon nak amik sebagai anak angkat baby tersebut. tanpa menunggu senarai?

Harap2 Allah saja yg dpt membalas kekejaman yg terjadi...

Basikal Oh Basikal Roda Tiga...

Basikal roda tiga... hehehe basikal baru AdwanEncem laaa.... Cap Tesco je... heheheh....
.
.
.
.
.
.




Dapat naik je pusing satu Tesco... tak kasi Mama dukung or bawak moto @ basikal dia....



Lambai org suh org cpt skit dia dh jalan depan dulu....



Bersama Acu Kuale.......

Sekian...

Gigi??

Yaaa... igt tak 2 minggu sudah yg AdwanEncem demam on and off???

Pastu Mama bergurau senda la ngan dia time nak gosok gigi dia yg 8 batang tu, ternganga2 la budak tuh... skali Mama nampak ada la nampak benda putih di kiri n kanan gusi atas dia... sekali dua naik gigi geraham depan dia.. alaa yg bersebelahan dengan tempat gigi taring tu... haaa kat situ la... skali duaa batang geng... patut la tgn dia time tu asik masuk lam mulut n liur leleh2.. Mama tak bajet lak nak tumbuh gigi... hihihihi....

Wednesday, March 17, 2010

SEKOLAH BARU KU...

SEKOLAH BARU KU...
heheheheh masuk hari ni AdwanEncem dh 3 hari di sekolah baru.... gambar2 kat bawah ni di ambil pada hari pertama sekolah... heheh Mama tunggu le jap dalam 2 jam... tgk gelagat dia... dia yg paling muda dan kecik... hahahah... hepi kan.... tp hari seterusnya Mama tak tunggu dah... time nak antar tu dia punya la ngamuk... tp teacher n cikgu gtau dia nangis jap je n ok lepas tu... lega la gak... tp pening gak pg2 nak antar nangis... alahai anak Mama nie...
so ape lagi... cuci la mata tgk gambar dia kat school baru... hehehe
Menulis menconteng sebenarnya
sibuk kan...

heheheh

uit.. ape digigit kad tuh...

kakak najihah...

sekian...





Tuesday, March 9, 2010

Serangan Zombi...

video

p/s: video clip game Abah yg Adwan suke sgttt... kalau pasang je pasti menari2...

Monday, March 8, 2010

SIBUK BERBISNES....

Sejak dua menjak ni.. Mama asik sibuk je... tp ade lagi org terlampau sibuk dr Mama... nak tau sape??? Tgk la ek... hehehe
.
.
.
.
.

AdwanEncem: "Haloooo... Loooo... Okeh2... 2 juta??? ok ok..."


AdwanEncem: " Owh..Datuk... okeh, malam ni kite dinner ye... oret2..Salam.."


p/s: Ada gaya bussinesman dak???

Friday, March 5, 2010

TASKA OH TASKA...


Salihin Adwan,
Kehadiranmu membawa seribu rahmat buat Mama & Abah,
Senyumanmu penawar kedukaan hati kami,
Tawamu lagu di telinga kami jua.

Muhammad Salihin Adwan
Yang Terpuji... Yang Lawa.... Ketenangan...
Kau lah buah hati Mama & Abah...

Stoppppppp!!!!!

Hehehehe... dh melalut kuar dr tajuk lak dh... Jiwa kacau campur rindu kat budak Encem tuh....
Sebenarnya td Mama pegi survey ke satu taska berhampiran dgn umah n opis Mama, so harap leh la nnt Abah wat OT nak tambah income lagik then senang la skit Mama nak jenguk2 time lunch..Nak amik bw balik pun senang...

Yes.. Mama nak tukar Taska... Taska skrg ni tidak diselit pembelajaran pada anak2 asuhan... Semata2 day care centre... Pasti lah murah...

Tempat baru yg Mama survey ni mmg menepati ciri2 yg Mama cari...
Ada aktiviti pembelajaran, sukan, playgroup... Kebanyakan dalam bahasa inggeris yg mmg Mama cuba terapkan pada Adwan sejak kecik lagi...
Yuran??? sudah pasti agak mahal... Tapi Mama rasa amat berbaloi selepas melihat sendiri anak asuhan di Taska baru ni yg faham dan buleh berinteraksi dlm dwi bahasa - Inggeris & Bahasa Melayu...

So, ape pendapat kawan2...