VViP

Friday, November 20, 2009

Perkembangan Semasa.....Muhammad Salihin Adwan Saifuddin....

Hmmm lama dah Mama tak cite pasal AdwanEncem kan... sejak akhir2 ni Mama telah mengidap satu penyakit yang mana tiada satu ubat pun yg buleh menyembuhkannya... Penyakit ape??? PENYAKIT 'M'....


So hari ni terasa sedikit rajin... mungkin penyakit tuh nak mula sembuh kot... hehehehehe....MySpace


Hari ni Mama nak bercerita sedikit tentang perkembangan AdwanEncem beberapa ketika ini....


Gigi ----- sekarang dh ada 8 batang... sume gigi depan, 4 batang atas, 4 batang bawah... jadi dengan adanya gigi2 ni, mmg seronok tgk dia makan.. keropok, kerepek, biskut, roti, gula2, coklat.... mmg bahagia...cuma satu je yg tidak bahagia... apabila digigit... adussss sakit wooooo.....MySpace


Bercakap ---- Bab ni pula, kadang2 tu keluar gak perkataan2 yg mana kita tak sangka dia buleh ckp... dia buleh ckp banana, ubat, cat, dog, bird, mama, abah, kakak, abang, baby, nak, tak mau, dah, sampai.... ada lagi... walau pun kadang2 tak jelas, tp buleh la difahami....


Berjalan ---- MySpace Mama masih lagi menanti detik itu tiba.. skrg ni dia berjalan masih perlu di pimpin tgnnya, masih lagi perlu memegang kerusi, meja utk meniti/berjalan... tp Mama sedar saat tu akan tiba juga cuma lewat skit...bak kata MamaMifdhal " CIKGU BESAR tak berkehendakkan dia berjalan lagi" so kena la sabar kan.... tp Mifdhal dh jalan...........Azri pun dh berjalannn.....Maira......huhuhuuuu... sabar Mama, sabar......MySpace


Pagi ni AdwanEncem baru ne cucuk setahun... alhamdulillah tak menangis, cuma terjerit sikit je time jarum dicucuk ke peha ayam dia.... hehehe... dh kasi makan ubat demam siap2 sbb antar ke nursery kan, dh sapu dh balm kat tempat ne cucuk tu supaya tak bengkak... hopefully ok la sbb malam ni ada dinner kat Evergreen Hotel Penang... Maybank staff buat annual dinner....


Sebelum kena cucuk tu, cam biasa la, timbang berat n ukur ketinggian... dh tu g jumpa doc untuk disoal siasat...nak tahu ape berat n ketinggian dia???


Berat 8.5kg... just naik 0.1 kg je dr bulan lepas... amat terukkan....sehingga ne wat appointment utk jumpa pakar pemakanan... berat di bwh panduan - KURANG ZAT MAKANAN YG TERUK..... MySpace
tu yg konfius tu... kurang zat makanan yg teruk??? tp mmg sejak akhir2 ni bdk bucuk tu kurang makan.. dh puas paksa, tak jalan gak, time makan, dpt la sesuap dua nasi tu lepas tu lari....tulunnnnnnn...camne nak bagi dia makan byk ek????MySpace


Hmmmm... Mama rasa ini saja coretan perkembangan terkini MUHAMMAD SALIHIN ADWAN SAIFUDDIN....


Sekian, terima kasih.....MySpace

4 comments:

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

berat cam miya time setahun dulu. 8kg ++..

Rozy said...

Biasalaa lin,

orang kata kalau cepat bercakap lambat sikit berjalan.. Hadiff dah terer berjalan dan berlari..satu hal lak xmo org pegang tangan.. nak jalan sendiri.. bercakap lak lambat.
Lin, hang kena kreatif sikit bab makan..Hadiff kurang makan nasik tp dia suka bihun, koteow, mee sua..sup..so aku rotate yg tu jalah...

mama uzma said...

pandai adwan..
sama tahun ye adwan ngan uzma..??
leh jadi geng la..uzma pun jalan nak kena ada benda baru jalan..klu lepas 4-5 langkah je...lg pun sbb mulut anak2 petah sgt kot..hhihii..

hmm bab mkn iena rasa pelbagaikan la...tgk yg mana dia suka..mcm uzma semua dia bedal..tu yg iena suka msk mcm2...dia mmg makan..tapi sehari mesti mkn nasi
2x kalau x lapar mcm apa..buatkan yg bersup2 la tuk adwan..sian dia..

MAS said...

lin..kes adwan sama ngn nabil..berat kurang..baru2 ni timbang 8.8kg..kategori kurang berat makan..nabil mmg xbrape nk makan nasi..tp kalau bubur nak sikit..mas pun xtau nk bg mkn ape..skang ni mas kasi appeton yg jenis tablet tue..manis..cam gula2.