VViP

Friday, July 31, 2009

Adwan Balik Kampung...

Yeay... mlm ni kami balik kuala kangsar... dh sebulan adwan tak jumpa atok dia sbb mama keja setiap sabtu n ahad.. so mlm ni kami naik ketapi balik kuala... musti atok adwan tak sabar nak jumpa cucu kesayangannya.... hehehehe....

doakan kami selamat pergi dan selamat balik...

jumpa minggu depan ye... insya'allah akan ada gambar terbaru adwan mama upload nanti...

Thursday, July 30, 2009

ANAK SOLEH


Amat sedih dan menyentuh hati ya lagu ini...Sesungguhnya hati rapuh mama ini mmg tersentuh..

Terimbas jua saat di zaman persekolahan tatkala di dalam kumpulan nasyid sekolah, mama menyertai pertandingan nasyid... mmg mama dan kengkawan menangis smbil nyanyi ye...dan kami menang....

Wednesday, July 29, 2009

Suke Sangattt....

Nak ajar Adwan nanti...

dedek dadaaakkk....

dedek dadaakk??? ape kah??? hmmmm.... inilah cerita versi abah n mak uda adwan....

alkisahnya begini....

semalam mama kerja..last show untuk festival teater malaysia 2009 peringkat negri penang... so adwan still kat umah mak tok.. time abah smp tu dia dh start ngamuk sbb nak tido tak leh sbb2nya...puting aka pacifier dia ketinggalan di taska. kat umah ade la satu, tp umah mak tok tak de lak...

apa lagi... "dedekk dadakkk!!!! dedekkk dadakkk!!" meraung2 gtau kat abahnya yg pacifier nya tak de....

sekali yg ku mushkil tuh mane dia dapat perkataan "dedek" untuk describe pacifier dia tuh?????
yang ku tau dolu2 dia describe sebagai "gingging"..... hmmmm....

nak tak nak mak tok dia selongkar la pacifier lama adikku lu... sib ade n elok lagi... ape lagi, mcm disuntik ubat tido...trus lena diulit intan... makluman ye>>adikk ku yg kecik tu umur 3 thn k.... jgn salah tafsiran...

adooiiiii... skrg ni mcm2 dh telatah anakku itu...hari2 ade je perkara n bebelan baru yg tercipta...

sungguh indah saat bergelar mama ni kan.....syukur.....

Tuesday, July 28, 2009

Ceria...Ceria...Ceria Duniakuuu....

Huhuuu.... iklan ni mmg si Adwan suka... lau dgr gerenti tgh tido leh buka mata, gedik2 kaki then tido lik.... hmmmm tgh nangis pun leh benti nangis.... sengih2 senyum2 gedik2....

Monday, July 27, 2009

HUHUUUU... DH 10 BULAN & KEJUTAN BUAT MAMA & ABAH..

video

Hehehehehe Adwan dh cukup 10 bulan semalam.... Mama hampir lupa... Patutlah smlm dia bangun awal n kejutkan Mama n Abah dari lena yang asyik...Smlm jugak lasak n aktif sesangat..rupa2nya dh cukup 10 bulan anakku itu... lasak bukan main sekarang ni...

Sempena cukup 10 bulan ni juga dia telah mengejutkan Mama n Abahnya hari Jumaat ritu... Blik dari taska n singgah di rumah Mak Tok tetiba dia wat magic lak... Lihat la magic pe yg dia buat... sebelum ni tak ade lak tanda2 dia nak merangkak... alih2 dh terer... huhuuuuuu.....

Friday, July 24, 2009

Bu...Bu...Bu.... (Part Two)



Comey tak burung-burng ni... Budgies....name jenis burung ni... Nak beli sekoq lu... burung ni jinak leh lepas lam umah n leh men2 ngan die... Adwan musti suke.....bu...bu..bu....

Thursday, July 23, 2009

Suka hati laaa... Ini harta, Abah aku yg punya...

Hahahahahaaa..... alkisahnya... malam sabtu ritu kitorang tido luar dpn tv sbb lam bilik panas sgt walau kipas dh habis laju... sblm tido kami lepak2 lu sambil tgk tv.. tgh syok2 tgk tv tuh, aku perhatikan Adwan tgh men dgn HP abah die... mula2 men elok la... lepas tuh.... hehehehehehe... mula2 men elok2 atas tilam lepas tuh... hehehehe
korang tengok la sendiri....

.
.
.
.
.

video

adwan: huhuhuuuu... HP ni abah aku punya harta ekekekekeke....

abah adwan: abis Hp akuuuuuuuu.....

Monday, July 20, 2009

Monday Mood...

Adoooooiiiiyaaaaiiiii..... malas nye nak bangun pagi Senin nie.... Mama... Wan nak sambung tido lagi laaaa huaaaarrrggghhh.....
p/s: Abaikan bantal tak bersarung kerana masih lembab di ampaian....

Wednesday, July 15, 2009

Bu...Bu...Bu....

Skrg ni adwan dh belajar vocab ye... suke nyahhh...hehehehe

bu = bird

mamau = tak mau

nanak = tak nak

baahh = abah

mamama = mama

mmmbaakkk = bagi laaa...

mamam = makan la

nekkk = nenen la

eheheheh itu cukup menggumbirakan hatiku.... hmmm nak bercakap kah anakku itew????

berckp pasal bird..dh kenal mana satu bird tuh.. siap buat2 tgn cam tengah petik jari panggil burung memandang ke langit luas... siap mulut berbunyi bu..bu..bu..

The Latest Me.....

Haiii sumeeee... hehehe ini la gambar terbaru saye selepas sembuh dari demam kus kus haritu.........
Ritu kan time saye demam and admitted lam spital kan, saye tak lalu makan n minum tau... asik yak cirittt je sampai la saya kurus cengkung tinggal tulang....so skrg ni sy tingin lak nak makan tali beg ni, sedap ke tak ek???

Heheheheh mane leh makan tali beg ni... tercabut lak gigi saya yang dua batang ni nanti... hehehehe....

Tuesday, July 14, 2009

Jim Jam & Sunny

Saksikanlahhh.... di antara katun kegemaran Adwan setiap pagi....selain dari iklan TV3, NTV7 dan Astro Ceria ye... Jgn terkejut...time dia demam ritu tak leh tido ku pasang katun ni la kat astro diam trus dari nangis n merengek sampai tertido... kul 3 am ye beb tgk tv...huhuuuu....

Thursday, July 9, 2009

Alhamdulillahhh...

Gambar ini diambil ketika kami di Wad C1 HPP... tgk tu jarum drib dikaki kirinya... kurus kan kan kan...

Syukur Alhamdulillahhh....


Jumaat 4 Julai 2009 baru2 ni Adwan admitted spital... huhuuu kene cirit birit n muntah2... huhuu cian tau kat dia... kami tido spital 3 hari 2 malam... yg paling sedih skali ialah time nak cucuk amik darah n letak jarum drip.... habis kaki n tangan di cucuk baru dpt amik darah n masuk jarum tuh... puas la juga Adwan nangis, tertido, nangis balik, tertido balik...baru leh dpt darah sbb urat di tgn dia tu susah nak amik darah... kes ni sama gak time dia ne amik darah time ne jaundis lu waktu berumur 5 hari....time lagi la, dia masih kecikkkkkkkkk.... ku dgr dia nangis ku pun turut menangis..bersusun je bekas cucuk kat tgn dia... bila time masuk je bilik rawatan dia seolah2 tau nak kena cucuk... sejak tu, asal misi or doc dtg wat checkup je, musti meraung...meronta takut di cucuk... nak amik suhu badan pung jadi gaduh wooo...
sejak jumaat ritu, smlm baru ku dpt lihat selera makannya kembali... kalau tak, tak mahu langsung makan n minum susu.... 2 pain air gak la di salur masuk ke badan dia... kurus mencengkung dah anakku itu... sedih ku lihat... harap selera dia kembali pulih n ku nak bg dia berisi semula, aktif n ceria.....


Wednesday, July 1, 2009

UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST BY E-CAR

Yezzaaaaa.... inilah contest yg ku tunggu2.... UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST by e-car Nazrin a.k.a ibuEiyman ......

Jeng...jeng...jeng... inilah gambar yang ku rasa unique time wedding ku lu...

NAMA SUAMI : SAIFUDDIN BIN SHAHARUDIN

NAMA ISTERI : NOOR HALINDA HALIM

TARIKH TUNANG : 24 JUN 2006

TARIKH NIKAH : 15 DISEMBER 2007

TARIKH BERTANDANG : 16 DISEMBER 2007

GAMBAR NI TIME : SANDING KAT UMAH KU 15 DISEMBER 2007

Sebab pe ku kate gambar nie unique... sebabnye, setahu ku la kan... lau orang kawin musti la wat acara pencak silat kan tak kira la silat pe pung, silat pulut durian ke silat gayong mandi ke silat cekak rambut ke kan kan kan....... tapi time ku sanding lu ayah ku tak wat silat2 bagai... sekali dia g suh org wat muey thai boxing ataupun lebih dikenali sebagai tomoi....ramai yg hadir tgk terpegun ngan aksi2 tomoi tuh... sib baik dorang tak terbang sepak kat pengantin sbb dekattt sangat... ku tgk somi ku dah kecik2 mata sepet dia ekekeke....

Haaaa... ku nak kepada sesape yg gemarkan cupcakes kan, leh la jenguk2 kat sini...kat blog cupcake-car laa... cantik2 wooo design cupcake die... leh wat tempahan... ku suke jenguk2 kat blog cupcakes ni sbb suke tgk design2 terbaru e-car... nak beli jauh sangat KL-Penang...huhuuu nasib badann....

pehtu sesape lau nak tips2 or nak tahu pengalaman e-car besarkan Eiymann yg menyusu susuibu smp rini leh la jenguk2 kat sini lak... ku pun suke jenguk cni lepak2 sesambil baca ciritera e-car n famili....

Last but not least..... HAPPY 4TH ANNIVERSARY DEAR E-cAR...... Semoga panjang umor, dimurahkan rezeki, jodoh kekal ke akhir hayat, bahagia hingga ke anak cucu cicit...& semoga Eiymann dpt adik......hehehe.....