VViP

Friday, March 5, 2010

TASKA OH TASKA...


Salihin Adwan,
Kehadiranmu membawa seribu rahmat buat Mama & Abah,
Senyumanmu penawar kedukaan hati kami,
Tawamu lagu di telinga kami jua.

Muhammad Salihin Adwan
Yang Terpuji... Yang Lawa.... Ketenangan...
Kau lah buah hati Mama & Abah...

Stoppppppp!!!!!

Hehehehe... dh melalut kuar dr tajuk lak dh... Jiwa kacau campur rindu kat budak Encem tuh....
Sebenarnya td Mama pegi survey ke satu taska berhampiran dgn umah n opis Mama, so harap leh la nnt Abah wat OT nak tambah income lagik then senang la skit Mama nak jenguk2 time lunch..Nak amik bw balik pun senang...

Yes.. Mama nak tukar Taska... Taska skrg ni tidak diselit pembelajaran pada anak2 asuhan... Semata2 day care centre... Pasti lah murah...

Tempat baru yg Mama survey ni mmg menepati ciri2 yg Mama cari...
Ada aktiviti pembelajaran, sukan, playgroup... Kebanyakan dalam bahasa inggeris yg mmg Mama cuba terapkan pada Adwan sejak kecik lagi...
Yuran??? sudah pasti agak mahal... Tapi Mama rasa amat berbaloi selepas melihat sendiri anak asuhan di Taska baru ni yg faham dan buleh berinteraksi dlm dwi bahasa - Inggeris & Bahasa Melayu...

So, ape pendapat kawan2...

10 comments:

'NuReeN' said...

ok sgt2..
bkn saja nti adwan pandai speking dia jg pandai berkwn..
nti nureen pon nk cr taska yg mcm 2.. ellesya skrg pon dh bleh sebut simple word dh la ni..
apa sj yg terbaik utk anak kita kan..

mamaaerish : said...

eh bgs sgt tuh.... yer yg terbaik pasti utk ank kiter... (",)

MamaAdwanEncem said...

nureen: lin n hubby pun ade pk camtu... utk masa dpn dia gak..

mamaaerish: yup yg terbaik pasti utk anak2 kita saja....utk masa depan depa yg cerah...

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

ala $$ boleh dicari..yg penting tu anak2 awal2 lg dpt peluang nak asah bakat & otak..kan kan kan?

MamaAdwanEncem said...

mama-miya: hehehe cam tau2 je ape yg di kepala otak i ye.... caya lah u.... insya'allah....

Ummu Sofea said...

Anak saya hantar kat taska kat Putrajaya. Kata orang mahal tapi alhamdulillah setakat ni saya berpuas hati, sebab saya dah cek jadual pembelajaran. Anak saya pun dah pandai berkawan, cara berinteraksi. bayar lebih untuk dapat lebih...

MamaAdwanEncem said...

ummu sofea : lin pun nak anak pandai bw diri n berinteraksi gak.. harap2 tempat baru ni serasi la dgn dia...

hati - ema said...

sokong-sokong...

Rozy said...

apa nama taska tu lin?
rozy akan pindah balik penaga nanti dan ingat nak hantaq adip pi taska..leh berkawan..xlaa meghap sangat..

MamaAdwanEncem said...

taska dekat ngan umah ja..

KINDYBEE...

mula ingat chinese owner... skali pegi td islam punya... anak mami...

english kindergarden...