VViP

Wednesday, March 11, 2009

Anakku Demam Selsema.... huhuhuwaaaaa....


hari jumaat ritu adwan cucuk 5bulan... kalau tak hari jumaat minggu sebelumnya... tp dia selsema n bila check suhu bdn 37.8... demam... tak jadi cucuk... doc bg tempoh seminggu dtg balik... so jumaat lps la cucuk... mlm tuh nak balik kuala kangsar, naik ketapi lagik... siang lps ne cucuk tu okeh, skali malam dia start panas badan. ketapi lak lambat 1 1/2 jam.... sib baik dia tak meragam... ( baik anak Mama itu)...

hari sabtu suhu badan dia panas... tp ku tak risau sbb walau dia dmm tp still aktif... so ku fikir tak perlu la bw g klinik just bg ubat demam yg doc bekalkan... sok pagi ahad dah ok demamnya.... alhamdulillah...

tp kusangka panas sampai ke petang, rupanya dia demam balik pg isnin... sib baik cuti.... cian dia.. dh demam selsema lak... skrg demam dh ok, tp selsema lagi... hingus dia pekat sgt, sian dia nak bernafas... nape ek anakku kerap sgt selsema? risau laaa....

dh beberapa malam sejak dia selsema balik asik terkejut jer.... cian dia tak leh nak tido... ku pun tak lena tido...


wahai cayang mama... cepatlah sembuh.....



10 comments:

acu aza damia said...

Salam..

Ko tryla sedut hingus dia ikut mulut.. Mak haku kate, kalo baby boy, elok ibu yang buat, baby gegurl, ayah yang wat.. try la.. Pastu calitkan kunyit kat atas idung dier...

Adwindaa said...

acu>> ku mmg slalu sedut lau dia selsema... siap ngan ku sekali selsema n skait tekak... kunyit je lom wat lagik...

dia mudah kene selsema lau sejuk... panas pun leh kene selsema .... camne tuh... cian dia, takut ne sakit len lak... risau nie...

Haslinda said...

la..demam ka..sian adwan..hopefully cpt sembuh ya..

::Umi Sufira:: said...

Siannya dia...kalu panas sgt janagn lupa mandikan je dia...tapi bagi ubat demam dulu..baru panas tuh akan turun..takpun jelumkan kepala dia dengan air..

Adwindaa said...

haslinda>>> tq... lin pun harap cepat sembuh...

umi sufira>>> ubat bg makan dh, lin beli bye bye fever lekat kat dahi dia, lau jelum ngan tuala dia tak suka, ngamuk leh laa....

Hati Ema @ Red said...

huhuhuhuhu...depa ni pakat demam ramai2 ka...
selalu selsema ek.. hantar nursery kan? kalau budak lain selsema..memang semedang berjangkit la..huhuhuhu...

ibuayu said...

salam perkenalan.kalau anak demam kita yang risaukan ..cian baby..guna air asam kalau nak tuam panas

aNnAsUeJiE said...

selesema tu better pegi klinik kanak2 sbb kadang2 nnt terus kene batuk & kalo start batuk yg ade kahak tu takut nnt sampai ke paru2~ tgk aidan saya,dah kene gas..huhu~

p/s : nak tumpang tiru buat signature tu ye?? bulehkan~! hihi~! ;D

Adwindaa said...

annasuejie>>> adwan dh kene batuk pg nie.... uhukuhukkkk...

p/s buleh jer.... amik la anna...

Shinta Musraika said...

Lin.. sy pon bubuh kunyit kat batang idung shinta lau dia kena flu. dok taska memang mudah kena sakit.. cian adwan. kadangkan.. pasal Bm tak cukup suam-ada bagi warmer tak tak pengasuh? ada kwn tu, pasal BS dia bagi Bm yg tak cukup suam (sejuk) babynya flu memanjang smpai sebulan. rupanya gara2 Bm yg sjuk-tak cukup suam.. try check la ya. cian adwan ku comel tuh!