VViP

Wednesday, July 29, 2009

dedek dadaaakkk....

dedek dadaakk??? ape kah??? hmmmm.... inilah cerita versi abah n mak uda adwan....

alkisahnya begini....

semalam mama kerja..last show untuk festival teater malaysia 2009 peringkat negri penang... so adwan still kat umah mak tok.. time abah smp tu dia dh start ngamuk sbb nak tido tak leh sbb2nya...puting aka pacifier dia ketinggalan di taska. kat umah ade la satu, tp umah mak tok tak de lak...

apa lagi... "dedekk dadakkk!!!! dedekkk dadakkk!!" meraung2 gtau kat abahnya yg pacifier nya tak de....

sekali yg ku mushkil tuh mane dia dapat perkataan "dedek" untuk describe pacifier dia tuh?????
yang ku tau dolu2 dia describe sebagai "gingging"..... hmmmm....

nak tak nak mak tok dia selongkar la pacifier lama adikku lu... sib ade n elok lagi... ape lagi, mcm disuntik ubat tido...trus lena diulit intan... makluman ye>>adikk ku yg kecik tu umur 3 thn k.... jgn salah tafsiran...

adooiiiii... skrg ni mcm2 dh telatah anakku itu...hari2 ade je perkara n bebelan baru yg tercipta...

sungguh indah saat bergelar mama ni kan.....syukur.....

2 comments:

Ina Hashim said...

kebetulan pulak ye
si alysha pulak dari dulu duk refer 'nenen' as 'dede or dedek'...till now umo dah 1 thn 8 bulan

Adwindaa said...

ina>> hihihiii... hmmm dr mane ek dorg belajar ek???