VViP

Monday, February 16, 2009

Cloth Diapers....

hmmm... mmg aku berminat untuk guna cd nie untuk buah hati aku si adwan tuh.
pada aku lau guna cloth diaper (CD) ni mmg menjimatkan budget untuk jangkamasa panjang dan buleh la guna lagi untuk kak ngah dia nanti...( heheh berangan 2nd bb adalah girl)
selain dari tu leh la mengelakkan bb dari terkena rashes atau melecek celah peha dia etc..
mmg la permulaan dia mengeluarkan belanja yang agak besar untuk membeli segala insert, liner n segala yang sewaktu dgnnya tuh.. tp selepas tu mmg menjimatkan dari kena beli diaposal diaper (DD)
yang mencapai ratusan ringgit untuk sebulan... (uih.... byk tuh)
hubby pun dh beri kata setuju untuk guna CD nie, dia siap suh survey n tgk yg mane sesuai....
tq hubby kerana memahami...
tapi aku ade masalah skit......
untuk digunakan semasa di taska, mungkin masalah skit sbb aku risau dorg tak reti nak handle CD tuh...
pastu satu lagik masalah aku ialah aku tak berapa nak paham lak cam ne CD ni berfungsi n cara nak sedia n gunakan etc.. leh ke sesape yang arif n baik ati explain camne nak ltk insert segala bagai...
(heheh hampeh kan aku ni...)
tolonggggg......ekekekek...

3 comments:

::Umi Sufira:: said...

Hi Adwinda, buleh try jalan2 blog saya under label Cloth Diaper..bagi saya kena beli satu set dulu sebagai permulaan untuk mengenali lebih lagi Cloth Diaper...saya cadangkan beli pocket diaper..bila dah beli satu baru tau camne CD berfungsi and gian untuk tambah lagi dan lagi..=D harap membantu~

me_czar said...

It's a very loooong story dear... PM saya kat SI.com yer. Kita citer panjang kat situ, insyaAllah.

adex-aieda said...

yeker?
akak mat MTU...
PA Pengarah Kejuruteraan/...
lama ke kat mindef dolu?

salam perkenalan.. nanti tukar link eik....